Hírek

Hatszoros világbajnok úszó bújt elő melegként

Több évtizednyi hallgatás után Mark Foster úgy döntött, nem marad többé néma. A 47 éves brit úszó és BBC-szakkommentátor, egy interjúban elismerte, hogy a férfiakhoz vonzódik. “Nem mondhatnám, hogy bárki erőltette volna az előbújásomat. De mindig csak halogattam. Az állandó féligazságok és önmagam megtagadása csak fájdalomhoz vezettek” – nyilatkozta a The Guardiannak.

Mark Foster a kilencvenes években

47 éves, középkorú férfi vagyok, aki egy ideje nem versenyez. És még csak nem is én vagyok az első meleg férfi, aki előbújik. Gareth Thomas és Tom Daley már kitaposták előttem az utat.” Foster hozzátette, hogy bár sokszor kerülgette a témát – hiszen számos LMBT-kötődésű kezdeményezést támogat -, mostanáig képtelen volt rászánni magát, hogy kiálljon a nyilvánosság elé.

Vajon a hosszú éveken át tartogatott titok befolyással volt karrierjére? Úgy érzi határozottan. “Ha egy életen át menekülsz az igazság elől, az hatással van rád. Vesztettem el versenyeket, de törtem is meg világrekordokat pár századmásodpercekkel. Lehet, ha mindeközben ez nincs elfojtva a felszín alatt, még többre lettem volna képes, akár olimpiai érmet is szerezhettem volna.

Mark Foster napjainkban

Foster így is szép sportkarriert tudhat maga mögött. Különösen rövidtávon, gyors- és pillangóúszásban ért el jelentős sikereket 1986 és 2008 között. 15 évesen korosztálya leggyorsabbja volt és még 2007-ben is nyert országos bajnoki címet. Összesen hat világnajnoki, két nemzetközösségi és 11 további európai első helyezéssel rendelkezik. Jelenleg párkapcsolatban él, az azonban az interjúból sem derül ki, kivel.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb