EgészségLifestyle

Hatékonyság, technika és testtudat – Balogh Zsolt személyi edzővel beszélgettünk

Még futóatlétaként döntötte el, hogy felkészült, naprakész szakmai tudású edző lesz. Azóta a hivatásának él Balogh Zsolt, a Go Active Egészségklub személyi edzője. Edzéseit funkcionális szemlélettel vezeti, a hatékonyságra és a technikára helyezi a hangsúlyt a vendégeinél. Bár ő mindenkinek a tudása legjavát adja, az eredményt a vendégek kemény munkája hozza csak meg. Majdnem négy éve dolgozik a klubban, örül neki, hogy az edzők között nincs széthúzás és a Go Active-ot tartja Budapest legjobb edzőtermének.

Miért lettél személyi edző?

14 évig voltam futóatléta, az utolsó három évben egy olyan csapatba kerültem, ahol az edző az aktuálisan legjobb atlétát favorizálta. A többiekre nem figyelt úgy, nem volt technikai javítás, nem volt edzéstervezés. Aztán jött egy új erőnléti edző, akivel volt szerencsém szorosabban együtt dolgozni. A néhány hónap alatt hatalmas változást érzékeltem. Ekkor esett le, mennyire nagy hatása van egy jól felkészült, naprakész szakmai tudású edzőnek. Akkor döntöttem el, hogy én ilyen szeretnék lenni.

 

Balogh Zsolt

 

Mióta dolgozol a Go Active-ban?

  1. október elsején kezdtem.

Miért szereted?

Mert sokszínű. Nem amerikai stílusú edzőterem, ahol mindenki egy hatalmas térben van, hanem stúdiórendszerben működünk. Aki aerobik jellegű órákat akar, megtalálja az egyik stúdióban; aki funkcionális vagy crossfit tréningre vágyik, egy másikban találja. Mellette van egy alap gym, ahol gépek, szabad súlyok és külön kardió részleg vár mindenkit.

A terem hirdeti magáról, hogy fontos számukra a jó közösség kialakítása. Milyen a hangulat nálatok?

Én azt látom, hogy minden napszaknak, leginkább a reggeli és a délutáni, esti időszaknak megvan a közönsége. Van egy fix kör, akik rendszeresen járnak hozzánk. Közöttük nagyon-nagyon jó a kapcsolat, a legjobb hangulatot talán a délutáni, esti csapat teremti. Vannak húzóemberek, akik szeretnek odamenni a haverokhoz, beszélgetni edzés közben. Illetve szerintem nekünk, edzőknek is nagy szerepünk van a jó hangulat megteremtésében. Néhány kollégámmal szeretünk bohóckodni egymással.

Mi a jellemző az itteni személyi edzőkre, miért érdemes közületek választania annak, aki edzőt keres?

A szakmai gárdánk a minőséget és professzionalitást képviseli. Nálunk soha nem volt az edzők között irigykedés, széthúzás vagy féltékenység. Mindenkinek megvan a maga speciális területe, amit követ, így minden vendég megtalálja a neki megfelelő edzőt. Én úgy vagyok vele, hogy ha lejön a vendég, akkor nem beszélgetéssel töltjük az időt, hanem azt az órát, amit kifizetett, azt maximálisan az ő javára szeretném fordítani. Hatékonyság, technika és testtudat kialakítása, ezek lebegnek a szemem előtt; egy működő egységet akarok teremteni a vendég testéből, amit tud használni a mindennapokban. Ne a vendég kipurcantsága vagy izzadtsága legyen az indikátora az elvégzett munkának.

 

 

Az Instagramod alapján leginkább a funkcionális, saját testsúlyos vonalat képviseled.

Abszolút a funkcionális vonal az enyém. A funkcionális edzés olyan gyakorlatokat tartalmaz, amiknek transzferhatása van, át lehet vezetni őket a mindennapokba. A példaképem Michael Boyle, ő erőnléti edzőként foglalkozik sportolókkal, számos könyvet írt a témában. Az általa képviselt úton vezetem a vendégeimet.

Ahogyan beszélsz, abból az jön át, hogy a személyi edzőség neked nem szimplán munka, hanem egy hivatás.

Mindenképpen. Céljaim vannak. Úgy voltam vele, amikor belekezdtem, hogyha először érzem majd, hogy unatkozom, vagy azt nézem, mikor jár már le az idő, abbahagyom az egészet. Onnantól nem látnám értelmét csinálni. De ez nem fog megtörténni.

Egy laikus hogy különböztetheti meg a jó edzőt a rossztól?

Nem feltétlenül tudja észrevenni a különbséget egy jó és egy rossz edző között. Nyilván azt észreveszi, ha az edző egyfolytában a telefonján molyol vagy az arckifejezésén látszik, hogy mást csinálna inkább, de mivel laikus, nem fogja tudni megállapítani, hogy jól tanítja-e neki a gyakorlatokat.

 

 

Mennyi idő alatt tudsz „átváltoztatni” valakit?

Ez nagy mértékben függ a kliensek hozzáállásától. Nemrég volt egy karakán hölgyvendégem, aki néhány kilót akart leadni. Neki négy hét alatt sikerült olyan változást elérnie, hogy elmondta, már kizárólag haspólókat vesz fel, mert olyan büszke az eredményre. Nagy munkája volt ebben, én csak a szaktudásomat adtam bele. Ahogy mindig mindenkivel megteszem ezt.

Mit mondanál annak, aki még nem tag a Go Active-ban, miért titeket válasszon?

Mert ez a legjobb terem Budapesten.

Ha nem sportolsz, mivel kapcsolsz ki?

Repülni szeretek a legjobban, illetve más sporttevékenységet űzni. Szeretek a szabadban lenni.

Mit ad neked a repülés?

Mondhatom, hogy ez egy szerelem. Először kisgyerekként repültem édesapámmal, azóta tart.

 

Zsebedits Patrik

 

Go Active Budapest

1075 Budapest, Holló utca 12-14, Gozsdu “C” Udvar

www.goactive.hu

hello@goactive.hu

+36 1 878 1302

FB: @goactivebudapest/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin