Lifestyle

Hatalmasat változott a „homofób” kisfiú véleménye az évek során

Bizonyára sokan emlékeznek arra a 2013-as videóra, ahol gyerekek őszinte reakcióit láthattuk, miközben azonos nemű párok eljegyzési felvételeit mutatták nekik. A kisfilmben tizenhárom, 5 és 13 év közötti gyerek reagált az eljegyzésekre, és nem véletlenül roppant népszerűvé vált a videó rögtön, a mai napig több mint 40 millióan látták.

 

 

Az egyik gyerek azonban az évek során alaposan megváltoztatta a véleményét, amiről többen is példát vehetnének. Az akkoriban még csupán ötéves Lucas Daniel Vazquez őszintén vállalta gondolatait, és azt is elismerte, ha az egyik barátjáról kiderülne, hogy meleg, minden kapcsolatot megszakítana vele.

„Szerintem a házassághoz egy fiúra és egy lányra van szükség. Mármint megházasodhatsz, de ha meleg vagy, akkor erre semmi esélyed sincs. Melegnek lenni rossz.”

A kis Lucas sok kritikát kapott véleménye miatt, azonban idén lehetősége nyílt arra, hogy egy hasonló téma kapcsán újra nyilatkozzon. A Disney Channel sorozata, az Andi Mack egyik epizódjában nem is olyan régen bújt elő melegként az egyik karakter, Cyrus Goodman, és erre a bizonyos jelenetre reagálhattak a gyerekek.

„Utálom, amikor a melegekre vagy a leszbikusokra azt mondják, hogy ők mások. Szerintem ez egyáltalán nem így van, ők is ugyanolyanok, mint bárki más. […] Ez most egy „Bírd ki sírás nélkül” kihívás? Mert ha igen, akkor azonnal veszítettem volna” – tette hozzá Lucas a coming out jelenet közben.

 

 

Lucas ezek után azt is elmondta, milyen érzés visszagondolni arra a bizonyos 2013-as videóra, amikor az azonos nemű párok ellen nyilatkozott.

„Hadd tisztázzak valamit! Csak ötéves voltam, oké? Semmit sem tudtam még akkoriban. Valójában csakis arra tudtam gondolni, hogy vajon mi a fenéről beszélnek körülöttem? De most már mindent értek, mert a szüleim elmagyarázták nekem. Azok pedig, akik nem szeretik a melegeket, csakis azért gondolkodhatnak így, mert fiatalkorukban nem tanultak semmit az LMBTQ közösségről.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb