HírekPride

Hatalmasat üzentek a szingapúri pride résztvevői a miniszterelnöküknek

Június harmincadikán rendezték meg Szingapúrban a helyi LMBTQ-közösség legnagyobb rendezvényét. A Pink Dot, azaz Lila Pötty ezúttal extra színezetet kapott azzal, hogy néhány nappal korábban Lee Hsien Loong miniszterelnök egy megnyilatkozásában jelentéktelennek nevezte a diszkriminációt, amivel a szexuális kisebbségeknek szembe kell nézniük a délkelet-ázsiai miniállamban.

 

 

Hogy mekkora valótlanságot állított a politikus, azt jól illusztrálja az az egyszerű tény is, hogy a férfiak közötti szexuális kapcsolatot a szingapúri büntetőtörvény a mai napig szankcionálja – függetlenül attól, hogy helyi aktivisták elismerik, a mindennapokban nem szereznek neki érvényt a hatóságok.

Nem csoda, hogy a miniszterelnök szavai csak olajat öntöttek a tűzre egy egyébként is feszült közösségben. a hétvégi rendezvényen aztán a szervezők zseniális módon követelték a politikusoktól: vonják vissza a törvényt, ami bünteti a férfiak közötti szexuális kapcsolatot:

 

 

Bár a Pink Dot több, mint egy évtizeddel ezelőtt békés, politikamentes rendezvényként indult, a törvényhozók pökkhendisége és a modernkori emberjogi jogfejlődés figyelmen kívül hagyása miatt évről-évre politikaibbá és tüntetésszerűvé változott.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb