Egészség

Hatalmas összeggel támogatja Elton John az afrikai HIV-szűrést

Sir Elton John idei gálája több mint hat millió dollárt – átszámítva mintegy 2 milliárd forintot – gyűjtött össze, hogy a kenyai HIV-szűrést segítsék.

Az énekes világméretű búcsúturnéját megszakítva utazott Dél-Franciaországba, hogy házigazdaként eleget tegyen kötelességének. Elton John mellett olyan előadók léptek színpadra, mint Joan Collins író-színésznő, Jodie Harsh DJ-drag queen, valamint a Coldplay énekese Chris Martin és Taron Egerton, aki magát Elton Johnt alakíthatta az énekes életét bemutató Rocketman című filmben – írja a Gay Times.

 

Elton John családja körében

 

Az adomány a gála aukciójából folyt be – többek között Bentley és dedikált zongora is gazdára talált egy Gucci dzsekivel egyetemben, melyet a Rocketman című filmben viseltek.

Nem ez volt az első eset, hogy az énekes kiállt a nemes ügy érdekében, hiszen rendszeresen felszólal HIV/AIDS kampányokban. Fontosnak tartja, hogy mások se tekintsék tabunak az ügyet, és vegyék a bátorságot, hogy szűrésre menjenek.

Ha nem kellene megküzdenünk a bigottsággal és gyűlölettel, akkor sokkal gyorsabban leküzdhetnénk ezt a betegséget, mint azt gondoljuk. Amíg egyes országokban nem kezelik a helyén a HIV és AIDS jelenlétét, sokszor diszkriminatívan bánva az LMBTQ közösséggel és ezzel elérve, hogy kevesebbnek lássák őket, addig attól tartok, húsz év múlva is ugyanitt tartunk majd, és ugyanígy fogunk gondolkodni erről a dologról.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb