Hírek

Hatalmas melegbuli a homofób amerikai alelnök házánál

Január 20-án lép hivatalba az Egyesült Államok 45. elnöke, Donald Trump. Az elnök utáni legfontosabb poszt az alelnöké, aki az elnök akadályoztatása vagy halála esetén automatikusan az ország első számú vezetőjévé válik. (Ahogy ezt történt Lyndon B. Johnson esetében Kennedy elnök meggyilkolása után.)

 

 

A USA új alelnöke az a Mice Pence lesz, aki Indiana állam korábbi kormányzójaként többször is szélsőségesen homofób véleményt fogalmazott meg, és ott tett keresztbe az LMBT-közösségnek, ahol csak tudott. Ellenzi az azonos neműek házasságát, ugyanakkor államában támogatta az orvosi szervezetek által hatástalannak és veszélyesnek ítélt átnevelő terápiákat, és 2015-ben aláírta a vallási szabadságról szóló törvényt. Ez a törvény extrém esetben azt is lehetővé teszi, hogy bárki megtagadja a melegek kiszolgálását vagy épp ellátását.

Ezek után nincs abban semmi meglepő, ha sokak számára nem különösebben népszerű a személye. Mielőtt beköltözne az alelnöki rezidenciába, ideiglenesen egy washingtoni házba költözött be a fővárosban, és aktivisták méltóan kívánták fogadni. A háza előtti táncos ünnepléssel kívánták emlékeztetni arra, hogy hivatalából adódóan minden amerikai alelnöke lett, aki nem diszkriminálhat senkit. A hangszórókból szóló hangos zenére táncoló tömeget tucatnyi szomszéd fogadta örömmel, akik harapnivalóval is megkínálták a tiltakozókat. A rendőrség nem akarta lezárni az utcát, ahol az alelnök lakik, csupán felszólították a tüntetőket, hogy a kertvárosi részen maradjanak az utcák területén.

 


A tömeg “Daddy Pence, come dance!” (azaz Pence papa, gyere táncolni) felhívásának az alelnök sajnos nem tudott eleget tenni, mert a táncolók érkezése előtt 30 perccel elhagyta a házat, hogy a Nemzeti Galériában tartott beiktatási vacsorán vegyen részt.

 

 

(GayTimes)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb