Életmód

Hatalmas meleg esküvő Brazíliában!

A Rio de Janeiro-ban rendezett ceremóniát már az ötödik alkalommal tartották meg 2011 óta.

A ceremónia

Rióban 160 meleg és leszbikus pár házasodott össze november 23-án, vasárnap. Az állam a világ legnagyobb kollektív, azonos nemű civil esküvői ceremóniáját köszönthette.

Az ötödik tömeges ceremóniát a „Homofóbia nélküli Rió” elnevezésű állami program képviselői és az állami bíróság rendezték, amely eddig 500 azonos nemű párt adott össze.

World's Largest Communal Gay Wedding Ceremony Held In Rio

„Ez egy megerősítő akció, hogy felhívjuk a figyelmet az összes eddigi eredményre és kihívásra az LMBT közösség civil és emberi jogainak területén.” –nyilatkozta Cláudio Nascimento, a Homofóbia nélküli Rió koordinátora az Agência Brasilnak.

„A házasság egy közös jövő lehetőségét biztosítja. Először, egy közös otthon felépítését, majd a lehetőséget a család kibővítésére a törvényesség biztonságával.”

Jelenet a ceremóniáról

A Brazil Legfelsőbb Bíróság 2011-ben ismerte el az azonos neműek élettársi viszonyát, a melegházasságot pedig múlt májusban engedélyezték.

A párok különböző városokból érkeztek az államba, hogy összeházasodjanak és kimondják az igent az Emociones című számra egy transznemű színész és énekesnő, Jane di Castro előadásában, aki szintén összeházasodott partnerével 47 éve tartó kapcsolatuk megkoronázásaként.

Sajnos a hölgy előadása az interneten még nem elérhető, de íme egy másik fellépése:

„Most már egy házas előadónő vagyok. És nagyon boldog!” – írta Facebook oldalán.

Magazinunk novemberi számának Bárka rovatában egy brazil fiatalemberrel készítettünk interjút arról, milyen volt számára melegként felnőni a dél-amerikai országban. A cikket az alábbi linken keresztül online is elérhetitek:

http://www.humenmagazin.com/humen-online/humen-online-2014-november/

Forrás: gaystarnews.com

Previous post

Videó: 57 év után kelhetett egybe a leszbikus pár

Next post

Elfogadták a melegházasságot Finnországban