Hírek

Hatalmas freskót készítettek az észak-ír házassági egyenlőségért

Joe Caslin, ír művész egy hatalmas freskót készített Belfastban, hogy ezzel is a házassági egyenlőség bevezetését segítsék elő Észak-Írországban.

Mivel már a Man-szigeten is szabad az azonos neműek házassága, már csak Észak-Írország lóg ki a Brit-szigetek államai közül. Az intézmény bevezetését a Demokratikus Unionista Párt (DUP) lassítja, kiállva a „hagyományos házasság” mellett.

Azért, hogy a tárgyalásokat felgyorsítsa, Joe Caslin egy falfestmény készített az ország belvárosában. A művész korábban Írországban festett ilyet, pont az országos népszavazás előtt.

mural1_640x345_acf_cropped

A belfasti freskón egy, a városból származó leszbikus párt látni, akik az idén házasodtak össze az USA-ban. A kép két nap alatt készült el, és természetesen nem valami gerilla megmozdulásról van szó, a ház tulajdonosai a beleegyezésüket adták a műhöz.

„Észak-Írország az egyetlen hely Nyugat-Európa szigetein, ahol nincs engedélyezve a házassági egyenlőség. Így gondoltam, hogy a belfasti Pride előtt feljövök ide, és itt is elkészítek egy freskót, mint ahogy tettem az ír referendum előtt – mondta a Belfast Telegraph-nak Joe Caslin. Hozzátette, reméli, ha Észak-Írországban is népszavazásra kerül a sor, a lakosok itt is igennel voksolnak. „Ha a szerelem a legelemibb kötelék az emberi faj számára, és te arra rálelsz, akkor figyelned kell rá. Ez a freskó méltóságteljesen mutatja be, hogy a szerelem itt van.”

A művész hozzátette, Belfastban nagy múltja van a freskóknak, hiszen itt született meg az első politikai falfestmény is. Kiemelte, a város most egy új helyre tart, egy fantasztikus és vibráló helyre, és örül, hogy a része lehet ennek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin