Nagyvilág

Hat országban máris betiltották az új West Side Story filmet

Steven Speilberg West Side Storynak filmadaptációját hat közel-keleti országban betiltották, miután a Disney állítólag nemet mondott a transzfób cenzúrázási kísérletekre.

A régióból származó források a The Hollywood Reporternek elmondták, hogy a konzervatív országok cenzorai kifogásolták a transznemű karakter, Anybodys ábrázolását, akit a nembináris színész, Iris Menas alakít. Szaúd-Arábia, Kuvait, Bahrein, Omán, Katar és az Egyesült Arab Emírségek mind tiltják a film bemutatását.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

West Side Story (@westsidestorymovie) által megosztott bejegyzés

 

Spielberg filmje az 1957-es, azonos című híres Broadway-musical legújabb feldolgozása, amely két rivális bandából és különböző etnikai háttérrel rendelkező szerelmespár történetét meséli el. A musicalt William Shakespeare Rómeó és Júliája, a lehetetlen szerelem időtlen története ihlette. Az eredeti Broadway-produkcióban és az 1961-es filmadaptációban Anybodys mellékszerepe egy nőről szólt, akit neme miatt rendre elutasítottak a Jets bandába való belépéstől.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

West Side Story (@westsidestorymovie) által megosztott bejegyzés

 

Hónapokon belül ez a második eset, hogy egy nagyjátékfilm bemutatását megtagadták egy közel-keleti országban, miután a producerek nem voltak hajlandóak cenzúrázni a film LMBTQ karaktereket és történeteket bemutató részeit. A múlt hónapban Szaúd-Arábia, Kuvait és Katar megtiltotta a Disney tulajdonában lévő Marvel Studios Eternals című filmjének bemutatását országaikban, miután a Disney megtagadta a Marvel Cinematic Universe első meleg párjának, a szuperhős Phastosnak (Brian Tyree Henry) és férjének, Bennek (Haaz Sleiman) az ábrázolásával kapcsolatos vágásokat.

A West Side Story december 9-től látható a magyar mozikban. A dalok a szinkronos változatban feliratosak

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin