Nagyvilág

Hat év börtönt kapott az online randioldalon melegeket zsaroló férfi

a kép csupán illusztráció / fotó: Depositphotos

 

A 28 éves Sam Shepherd legalább két férfit zsarolt meg egy randioldalon, és azzal fenyegette őket, ha nem fizetnek neki, nem csak előbújtatja őket a környezetüknek, de pedofilnak állítja be őket.

Csakhogy miután mohóvá vált és egyre több pénzt követelt tőlük, a két férfi feljelentette Shepherdöt a rendőrségen, és két rendbeli zsarolás bűntettében a Bristol Crown Court bűnösnek találta, számol be róla a Bristol Post.

Az egyik áldozat félelmében inkább saját maga coming outolt a szüleinek, és el is költözött Bristolból, mert attól tartott, Shepherd vagy a társai bántalmazni fogják.

Ahogy azt a bíróságon Charley Pattison ügyész elmondta, az agresszívan nyomuló Shepherd fenyegetéseitől megijedt két áldozat több részletben összesen 40 ezer fontot, közel 17 millió forintot adott át neki.

A zsarolót védő Nicholas Clough ügyvéd szerint Shepherd eleinte csak amolyan pedofilvadásznak képzelte magát, aztán amikor felcsillant a könnyű pénzszerzés esélye, két kézzel ragadta meg a lehetőséget. Védelmében felhozta, hogy Shepherd ebben az időben súlyosan eladósodott volt, valamint hogy korábban mentális problémákkal is kezelték. Hozzátette, hogy ügyfele az általa okozott anyagi kár felét meg tudja téríteni.

Michael Longman bírót mindez nem hathatta meg komolyabban, mert végül hat évnyi börtönbüntetést szabott ki a férfira.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb