Hírek

Harry herceg a seregben saját maga szerelte le a homofób katonákat

 

Az egykori angol katonával, James Whartonnal az Egyesült Királyság haderejének portálja készített interjút. Wharton volt az első nyíltan meleg katona a hadseregben, aki a fegyveres erők Soldier című magazinjának címlapján szerepelhetett. 2008-ban egy harckocsi zászlóaljnál szolgált, ahol a sussexi herceg volt a parancsnoka.

„Volt egy esetem egy másik szakasz katonáival, akiknek nem tetszett a tény, hogy meleg vagyok. Volt némi lökdösődés, ami elég rosszul esett. Beszálltam a tankomban, amiben Harry herceg éppen csinált valamit, és látta rajtam, hogy valami nagyon felkavart, ezért megkérdezte, hogy mi a baj. Elmondtam neki, hogy van pár katona odakint, akik nem igazán örülnek annak, hogy meleg vagyok.

Eléggé felháborította, hogy a tüzérét kifogták maguknak ezek az emberek, ezért Harry herceg kiszállt a tankból, odament hozzájuk és beszélt velük, a probléma pedig ezzel megoldódott. Beszélt a fejükkel és utána békén hagytak.”

 

 

Az interjúban egyéb témák is szóba kerültek, Wharton példáuk elmesélte, hogy Harry népszerűnek számított, ami nem mindennapos a tisztek között. Tudta a dolgát, értett hozzá, képzett volt, időt szakított arra, hogy megismerje az embereit, és nem félt bekapcsolódni a dolgokba – magától értetődőnek vette, hogy katonáival egyen és igyon egy-egy születésnap alkalmából.

„Nem volt kényelmetlen a helyzet, nem óvatoskodunk a jelenlétében, hogy miket mondunk… Képes volt beilleszkedni a közösségünkbe, mert egy volt közülünk.”

 

Harry herceg Afganisztánban 2008-ban

 

A sussexi hercegi pár szerda este állt a nyilvánosság elé azzal, hogy új alapokra helyezik életüket és eltávolodnak az udvartól. A családdal nem egyeztetett függetlenedési döntés óta áll a bál a királyi háznál.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb