Hírek

Hárommillió látogatót várnak a madridi World Pride-ra

Madrid ad otthont a következő World Pride fesztiválnak. A június 23. és július 2. között zajló rendezvény csúcspontja a Pride Parade felvonulás lesz július 1-jén, ahol várhatóan hárommillióan vonulnak majd a sokszínűséget ünnepelve. Pénteken a Word Pride Madrid sajtótájékoztatóján jártunk.

 

A jelenleg még kétévente tartott fesztivál persze nem csak a felvonulásból áll majd. Kétnapos, nemzetközi emberi jogi konferenciát tartanak június 26–28. között; de az egy hét alatt lesz kulturális fesztivál, valamint kiállítások, koncertek, utcabálok és sportrendezvények is Madrid központjában.

A szervezőbizottság tagjai – Bal szélen Juan Carlos Alonso, a Wolrd Pride Madrid 2017 elnöke

 

A sajtótájékoztatón Juan Carlos Alonso, a World Pride Madrid 2017 elnöke elmesélte, miért is különleges Madrid számára, hogy házigazdája lehet a fesztiválnak. Negyven évvel ezelőtt, 1977-ben volt ugyanis az első LMBTQ felvonulás a spanyol fővárosban, akkor még maroknyian követeltek azonos jogokat. Azóta sok idő telt el, és Madrid mára az egyik leginkább toleráns várossá vált a világon. A bolygó egyik kvázi LMBTQ-fővárosává fejlődött Madrid 2007-ben már az EuroPride rendezvényt is megtarthatta, most pedig a spanyol nyelvű városok közül elsőként lehet a világrendezvény helyszíne.

A sajtótájékoztatón a madridi önkormányzat kulturális ügyekért és a turizmusért felelős vezetőjén túl jelen volt az Iberia légitársaság képviselője is. Az Iberia a WorldPride hivatalos légitársasága és fő támogatója. A Spanyolországba készülőknek fontos információ, hogy 10%-os kedvezményt biztosítanak  erre az időszakra a plakáton szereplő kóddal, amit online jegyvásárlás esetén lehet érvényesíteni.

 

 

A 2017-es World Pride az idei EuroPride fesztivál is egyben, a következő világesemény pedig 2019-ben, a Stonewall lázadás 50. évfordulója kapcsán az USA-ban kerül megrendezésre, New York-ban.

 

WorldPride 2017 Madrid

Join us in Madrid in July 2017!

 

Previous post

Ricky Martin: John Travolta óta vagyok meleg

Next post

"Az embernek mindenképpen ott kell lennie a színpadon"