Hírek

Három transznemű nőt erőszakoltak meg Pakisztánban

Három transznemű nőt erőszakolt meg 12 férfi a hétvége során Umarzai tartományban, Pakisztán fővárosától, Iszlamabadtól 180 kilométerre északnyugatra. Sajtóértesülések szerint Strawberry, Mena és Sheerry órákon át kényszerült várakozni a rendőrségen, míg arra semmi nem utalt, hogy az elkövetőket letartóztatták volna.

Strawberry, Mena, Sheerry és egy társuk

Nagyon furcsán viselkedtek a rendőrök és órákon át várakoztattak minket ok nélkül. DNS-mintát azonban nem vettek. Megalázó és szégyenletes.” További zűrzavart jelez az az ellentmondásos helyzetben, hogy az áldozatokkal ellentétben a rendőrségi kollégák állították, hogy letartóztatták a 12 gyanúsítottat, míg a rendőrfőkapitánynak nem volt információja semmiféle incidensről.

Pakisztán volt az egyik első ország a világon, ahol a transzneműeket hivatalosan is – népszámlálás során is – elismerték harmadik nemként. Ennek ellenére sorozatos a transzközösséget érő fizikai és szexuális erőszak és rengetegen vannak, akik az áldozatokat hibáztatják. “Pakisztánban a transznemű nőket azért erőszakolják meg, mert olyan neveik vannak, mint Chocolate és Strawberry. Ezekkel a sztároktól átvett becenevekkel provokálják ki a férfiaktól, hogy megerőszakolják őket” – tartja a közvélekedés.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb