Hírek

Hány évesen veszítik el a szüzességüket a meleg férfiak?

A témában az online egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó dred.com oldal készített felmérést ezer fő bevonásával.

 

 

A felmérés célja a szexuális élet kezdő időpontjának meghatározása volt, ehhez különböző korú, nemű, orientációjú emberek adatait vették alapul.

Eredményeik szerint a meleg férfiak átlagosan 17,9 évesen veszítik el a szüzességüket, míg heteroszexuális társaik átlagosan kicsivel korábban, 17,6 éves korukban. Fordított a helyzet, ha azt vizsgálják, mikor ébrednek fel a szexuális ösztönök. Bár eredményeik szerint a melegek később lépnek a tettek mezejére, de 13,8 éves korukban megtörténik szexualitásuk “ébredése”, a vágyak és késztetések realizálása. A heteroszexuális válaszadóknál ez valamivel később, átlagosan 15 éves korban történik.

Nem meglepő módon a szexualitást vizsgálva generációs eltéréseket is találtak. Az 1980 után született generáció 46 százaléka gondolja úgy, hogy az egyén szexualitása egy széles spektrumon mozogva helyezhető el. A korábbi nemzedékhez tartozók inkább hajlanak a kizárólagosságra, azaz hogy valaki inkább száz százalékig hetero- vagy homoszexuális lehet csak. Az 1960-1980 közöttiek 89 százaléka, míg a második világháború és 1960 között születettek 95 százaléka gondolkozik így.

 

Ha pedig már kaptunk nemzetközi adatokat a meleg férfiakra, akkor vállalkozó kedvű olvasóink anomim módon megadhatják, hogy Magyarországon mi a helyzet:


 

 

(Attitude)

 

 

Previous post

Pozitív, VIII. fejezet - A HIV és más betegségek

Next post

Nyerj páros belépőt a Szólíts a neveden premier előtti vetítésére!