Hírek

Hamarosan több, mint egy millió indiai feleség szembesülhet azzal, hogy meleg a férje

IndiábanaA gyarmati időkből maradt, 1860. évi XVI. törvény hírhedt 377. paragrafusa az azonos neműek beleegyezésen történő szexuális kapcsolatát (is) tiltotta több, mint másfél évszázadon keresztül. A legfelsőbb bíróság szeptemberi döntésével e paragrafust helyezte hatályon kívül. A bírák indoklása szerint az ugyanis alkotmányellenes és sérti a magánélethez való jogot.

Így ünnepelte India a homoszexualitás büntethetőségének eltörlését

Néhány héttel a döntést követően a Romeo meleg randiapplikáció felmérést végzett indiai felhasználói körében. Többek között arra voltak kíváncsiak, vajon a változás a meleg és biszexuális férfiak mindennapi életét is felforgathatja-e, többen mernek az elkövetkezendő időben előbújni?

A kérdőívet 3400-an töltötték ki. Eszerint alig 6 százalékuk vállalja nyíltan melegségét, míg harmaduk, 33 százalékuk jelenleg is nővel él házasságban. Utóbbiak több, mint fele, 53 százaléka családja nyomására nősült meg.

A nős meleg és biszexuális férfiak meglepően nagy, 28 százaléka (kivetítve 1,6 millió férfi) tervez előbújni feleségének, 1 százaléké már jelenleg is tudja, viszont a túlnyomó többségnek, 71 százaléknak esze ágában sincs otthon erről beszélni.

 

Previous post

Ismerjük meg együtt az interszexualitást!

Next post

LMBTQ könyveket égetett a lelkész