KultúraSziget2017

Hallgasd meg, aztán képzeld el! – TEDxYouth Budapest a Szigeten

„Képzeld el, hogy a világ szép, jó és igaz! Képzeld el az ideális világot! Hogyan működne az élet, ha minden, amire igazán szükségünk van, elérhető vagy megteremthető lenne itt a földön? Egy ilyen világ valóban csak a képzeletünkben létezhet? Azt mondják, ha el tudjuk képzelni, létre is tudjuk hozni. De tudatosan kell bánnunk a képzeletünkkel, mert nagy a felelősség, milyen jövőt teremtünk a mai jelenünkből. Lehet, hogy álmodozók vagyunk, de – John Lennonhoz hasonlóan – mi is hisszük: nem vagyunk egyedül az álmainkkal.” Idén arra hív a TEDxYouth Budapest téged is hogy képzelj el velük egy olyan világot, amiért érdemes tenni!

Morandini Viktor
Boldogság, még hétfőn is
Viktor megtalálta a boldogság titkát. Ne hagyd, hogy apróságok elrontsák a kedved. De hogyan? Csak egy esőkabát kell a testnek és a léleknek, boldogságmorzsákkal és egy esti rituáléval kiegészítve. Nyugalom, Viktor elmagyarázza, mit hogyan csinálj.

Lantos Lili
Mikortól építünk embert?
Lili 17 éves, gimnáziumi projektmunkáját az őssejtekről írja. Az iskola mellett filozófiát és pszichológiát tanul. Mindezek hatására továbbgondolta a biotechnológia csodával határos eddigi eredményeit és lehetőségeit. Mekkora hatalmat jelenthet ez a tudomány? Megállíthatják-e az etikai normák a végtelen technológiai potenciált?

Karcagi Péter
Miért nem élünk még a Marson?
Péter élménycsillagász, űr sci-fi rajongó és rövid tépelődés után belevágna az űrutazásba. Mi kell a valóságban ahhoz, hogy életben maradjon az ember a Mars kegyetlen körülményei között? Egy jó csapat, némi felszerelés és egy vagány űrruha? Melyek azok a tények, amiket a filmek is elfelejtenek megemlíteni a Mars meghódítása kapcsán?

Zsíros Mihály
Újratervezés
Zsíros Mihály 15 évig futott versenyszerűen, több országos bajnoki érmet nyert, de a nagy álom, az olimpia nem sikerült neki. Nem tudta folytatni profi karrierjét, amit sokáig képtelen volt feldolgozni. Előadásában arról mesél, hogyan lehet túljutni a holtpontokon és újratervezni, hogy a kudarcok miként keretezhetőek át, és a megélt tapasztalatok milyen módon válhatnak mégis a segítségünkre.

 

Zsebedits Patrik

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb