Hírek

Halálra vertek egy meleg tanárt Mexikóban

Holtan találtak rá Puebla-i otthonában Hugo Méndez általános iskolai tanárra – számol be a mexikói tragédiáról a GayStarNews.

A szomszédok hívták ki a rendőrséget, miután dulakodás zajára lettek figyelmesek, de a kiérkező rendőrök már csak az agyonvert holttestet találták a lakásban. Mexikói LMBTQ aktivisták állítják: a férfit azért gyilkolták meg, mert meleg volt.

Az állítás nagy valószínűséggel megállja a helyét, hiszen a rendőrség is gyűlölet-bűncselekményként tekint az ügyre. Közeli ismerősei a sajtónak elmondták: kifinomult és érzékeny ember volt, aki számos fenyegetést kapott idegenektől szexuális orientációja miatt.

Hugo Méndez

Méndez nem kizárólag általános iskolás korú gyerekekkel foglalkozott, de mellette táncpedagógus és kosztümkészítő is volt. Mindemellett aktívan kivette részét hátrányos helyzetű fiatalok részére szervezett jótékonysági események szervezésében is.

Hugót nem azért öltek meg, mert tanított, vagy táncot oktatott, vagy mert kosztümöket készített. A szexuális orientációja miatt gyilkolták meg” – nyilatkozta egy emberjogi aktivista.

Statisztikák szerint Mexikóban átlagosan havonta hat embert ölnek meg szexuális orientációja, vagy nemi identitása miatt. 2014 és 2016 között 202 regisztrált eset volt, amelynek az áldozatai többségében transznemű nők és meleg férfiak: 108 és 93, további egy pedig leszbikus nő volt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb