Hírek

Halálos késelés lett egy Grindr-randi vége

Bíróság elé állították Nagy-Britanniában Brian Healless-t, aki a vád szerint meggyilkolta a vele egykorú Alex Davies-t. A 18 éves fiatalembert tavaly április harmincadikán eltűntként jelentették be, holttestére május elsején egy elhagyatott sportpályán találtak rá.

A két fiú a Grindr meleg randiapplikáción keresztül beszélte meg a találkozót. Healless kifejezetten kérte későbbi áldozatától, hogy egy diszkrét, csendes helyen találkozzanak, mivel ő még nem bújt elő. A bizonyítékok alapján már ekkor tudatosan készült a gyilkosságra, internetes keresési előzményei alapján többek között arra kereste a választ, hogy mennyire nehéz betörni valaki koponyáját, illetve hogyan törölhető minden információ egy idegen mobiltelefonról. Healless-t végül térfigyelő kamerák buktatták le.

 

Az áldozat, Alex Davies

 

Davies holttestén a bűnügyi szakemberek több mint száz késszúrás nyomát találták meg, amelyeket minden bizonnyal a tőle pár méterre elhajított egyszerű konyhakéssel kapott. A gyanúsítottat május harmadikán tartóztatták le, otthonában megtalálták Davies pénztárcáját, pulóverét és biciklijét is. Az is kiderült továbbá, hogy nem Davies volt az egyetlen fiú, akivel Grindr-en ismerkedett. Egy másik férfitől egyenesen meg is kérdezte, milyen típusú telefonja van és utána is nézett, hogyan lehet róla adatot törölni.

A tárgyalás folyamatban van, jelenleg is vizsgálják, Healless cselekedete következményének teljes tudatában követte-e el az emberölést.

 

 

 

Previous post

A (jelenleg nem annyira szabad) szerelemről és szexről

Next post

Nyugi, nem az elvonási tüneteid miatt látod