Hírek

Halálos fenyegetéseket kapott az LMBTQ-barát apáca

Vádat emeltek egy kaliforniai nő ellen, aki halálosan megfenyegetett egy idős apácát, és szavaival élve nem lett volna rest felrobbantani az apáca egykori iskoláját sem, amiért az „túlságosan elfogadó” az LMBTQ-közösség felé.

A fenyegető telefonhívások nem sokkal azután kezdődtek, hogy egy washingtoni katolikus leányiskola bejelentette: mostantól az azonos nemű párok esküvőjéről is beszámol majd az iskolai magazinban. A telefonhívásokkal pedig az iskola egyik korábbi diákját, egy apácát találtak meg – számol be róla a Queerty.

 

Képünk csupán illusztráció.

 

Sonia Tabizadát azzal vádolják, hogy fenyegetéseket küldött az iskolának, amelyet 1799-ben alapítottak, és körülbelül 500 diáknak biztosít oktatást a kilencediktől a tizenkettedik osztályig. A fenyegetés hátterében az állt, hogy az iskola helyet akart adni magazinjában az azonos nemű párok esküvőinek is.

„Iskolaként és kolostori vezetésként hosszas gondolkodás és alaposan megfontolt beszélgetések után jutottunk erre a döntésre. Az egyház világosan fogalmaz tanításaiban az azonos neműek házasságát illetően, de az is világos a tanításaiban, hogy mi mind Isten gyermekei vagyunk, és mindannyiunknak egyenlően van méltóságunk, és egyben méltók vagyunk a szeretetre és a tiszteletre”

– hangzott az iskola bejelentése.

Sokan örömmel fogadták a bejelentést, de mégsem tudtak mindenkinek megfelelni.

Nem sokkal a bejelentést követően Tabizada felhívta az apácát, és azt mondta: a bűnösöket elzárva kellene tartani, és ha az iskola nem távolítja el azonnal az LMBTQ-közösséget a magazinjából, porig fogja égetni a templomukat és az iskolát is – ezt persze sokkal választékosabban és vulgárisabban közölte az apácával.

Az apáca elmondása alapján Tabizada hamarosan újra felhívta őt, és a következőket mondta neki:

„Miféle perverz papok vannak abban az iskolában, ahol ilyeneket találnak ki? Senkit sem érdekelnek a kislányok? Teljesen tönkre teszik ezzel az ártatlan lelkeket! Fel fogom robbantani az iskolát, és ez lesz az Istentől jövő küldetésem. Terrorizmussal fogtok szembenézni az iskolában, és mind bűnösök lesztek. Én figyelmeztettelek titeket!”

Amit az apáca és az iskola is a legkülönösebbnek talált, az az, hogy Tabizadának semmiféle kötődése nem volt az intézményhez, és nem is Washingtonban, hanem Kaliforniában él.

Tabizada ügyvédje is úgy véli, ügyfele kissé elragadtatta magát, és elárulta, hogy a nő nem vallotta magát bűnösnek.

Az iskola egyelőre elutasította a lehetőséget, hogy nyilatkozzon a történtekről.

 

 

Previous post

Shawn Mendes nevére kerestek tavaly a legtöbben a melegpornó oldalon

Next post

Meleg párral döntik le a tabukat egy kínai reklámban