Nagyvilág

Halálos fenyegetéseket kap a jogaiért kiálló transznemű kislány

Néhány nappal ezelőtt a mindössze tíz éves Kai Shappleynek a fél világ figyelmét sikerült magára felhívnia. Texas állam konzervatív többségű törvényhozása ugyanis transzellenes törvényjavaslat elfogadására készül, ám az illetékes szenátusi bizottság meghallgatásán neki is volt hozzáfűznivalója a témához.

 

 

A transznemű kislány “belefáradt” abba, hogy a törvényhozók folyamatosan a nemi identitását támadják és nem tetszik neki, hogy a szabadidejét azzal kell töltenie, hogy felnőtt embereket arra kérjen, hozzanak jó döntéseket. “Texas törvényhozói óvodás korom óta támadnak. Most negyedik osztályos vagyok” – mondta.

Hozzátette azt is, hogy Isten teremtette őt annak, aki és Isten szereti őt azért, aki. “Isten nem követ el hibákat.

Szavaival a nemzetközi média is foglalkozott, hirtelen sok figyelem hárult rá, amelynek sajnos negatív következményei is vannak. A kislány édesanyja, Kimberly üzente meg Kai Twitter-oldalán, hogy a gyerek egyelőre nem kap hozzáférést a közösségimédia-oldalaihoz, mert elborzasztó üzeneteket írogatnak neki idegenek.

 

 

Rengeteg olyan privát üzenet, sőt hozzászólás érkezett a különböző bejegyzései alá, amelyek a halálát kívánják, sőt, olyan privát hangüzeneteket is kapott, amelyekben a küldők ígérik, kioltják az életét. Kai szülei – akiknek további három gyereke van – feljelentést tettek a rendőrségen és ígérik, nem hagyják ennyiben a dolgot, nem lehet egy 10 éves gyereket következmények nélkül halálosan megfenyegetni.

Borítókép: Texas Today, YouTube

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb