Hírek

Hajtóvadászat indult a melegek ellen Tanzániában

Elfogatóparancsot adott ki “minden homoszexuális” ellen Paul Makonda, a tanzániai főváros, Dar es Saleem és környékét magába foglaló régió kormányzója. Felhívása nemcsak a rendőrségnek szól, hanem a lakosságot is felszólítja: jelentsék, ha környezetükben tudomásuk van az LMBT közösséghez tartozó személyről.

 

Tanzánia

 

Paul Makonda, Dar es Saleem kormányzója

 

Ha tudomása van homoszexuálisról, jelentse a rendőrségnek. Senki nem menekülhet” – a kormányzó sajtótájékoztatón hozzáfűzte, a közösség számos tagjáról tudomása van, legalább 100 nevet tartalmazó lista van a birtokában és akit elkapnak, 30 év börtönbüntetésre számíthat.

Ígérete szerint legkésőbb jövő hétfőig az LMBT közösség minden tagját letartóztatják. Tettei következményeit nem bánja, ahogy ő fogalmazott: “inkább fordítom e közösséget magam ellen, mint Istent.

A homoszexualitást Tanzániában a törvény 30 évig terjedő börtönbüntetéssel szabályozza. Két évvel ezelőtt az egészségügyi miniszter felfüggesztette az LMBT közösségnek szánt HIV-prevenciós programokat, valamint azzal fenyegetett, hogy betiltja az LMBT-közösség jogait “reklámozó” szervezeteket. Ugyanekkor felfüggesztették a sikosító importálását és terjesztését az országban, mondván, hogy hozzájárul a homoszexualitás terjedéséhez.

hirdetés
Previous post

Kelet-Közép-Európa java még mindig elutasítja a házassági egyenlőséget

Next post

A fej nélküli lovag és a befalazott szerető – Kísértetjárta helyek Berlintől a Fekete-erdőig