Hírek

Hajléktalan lett Jackie Chan leszbikus lánya a barátnőjével

A pár közös videóban kér segítséget, mert gyakorlatilag hajléktalanokká váltak. Amikor akár a családon, a barátokon, vagy a hivatalos szerveken keresztül próbáltak tetőt szerezni a fejük fölé, inkább mindenki igyekezett őket szétválasztani.

Jackie Chan házasságon kívüli kapcsolatából született lánya, a 18 éves Etta Ng tavaly outolt leszbikusként. Barátnőjével, a harminc éves, kanadai Andi Autumnnal egyre kilátástalanabb körülmények között élnek.

 

 

A YouTube-ra feltöltött videó szerint homofób szüleik miatt már egy hónapja hajléktalanok. Többször aludtak híd alatt, és Autumn ismerősei a Facebookon már nem is válaszolnak, a telefont sem veszik fel neki, ráadásul csak olyan kormányzati szálláshelyre irányítaná őket mindenki, ahol nem engednék meg, hogy együtt legyenek.

“Egyszerűen nem értem, mi történik, mert voltunk a rendőrségen, elmentünk a kórházba, ételosztásra, LMBTQ közösségi szállásra, de senki sem törődött velünk egyáltalán. Azért csináljuk ezt a videót, mert nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Azt akarjuk, hogy tudják az emberek, mi történik, mert jelenleg nevetségesnek tűnik, hogy senki sem tud segíteni. Nem értem.”

A videó leírása szerint azért olvassák időnként papírból a szöveget, mert iszonyúan felzaklatta őket az egész szituáció. Jelenleg Autumn egyik ismerőse biztosít nekik szállást, de a továbbiakban már ő sem tud segíteni, ezért menniük kell.

“Már csak az internethez tudok fordulni segítségért, a számok erejében bízva. Nem tudjuk, mikor lesz legközelebb lehetőségünk internethez jutni, ezért lehet, hogy egy darabig nem leszünk online. Csak annyit tudunk, hogy a szerelmünk erősebb ennél a helyzetnél, de kezdünk belefáradni. Nem segít egyetlen ismerős, se a család, a barátok, se az állam.”

 

 

A Coconuts Hong Kong hírportál utolérte Etta anyját, aki máshogy látja a helyzetet. A korábbi szépségkirálynő Elaine Wu 1990-ben megnyerte a Miss Asia versenyt, ezután színészi karrierbe kezdett. Jackie Channel futó kapcsolata volt, de amikor teherbe esett, a színész elismerte a félrelépést. Sajtóhírek szerint havi 11,5 millió forintnak megfelelő összeggel támogatta a lányát és Wut, valamint egy luxuslakást is biztosított számukra Sanghajban. Amikor azonban Wu fogta az akkor öt éves Ettát, Hongkongba költözött és férjhez ment, Jackie Chan megszakított velük minden kapcsolatot és tovább nem finanszírozta a színésznő extravagáns életvitelét. Éppen azért, mert Chan soha nem volt az életük része és mert Wu nélküle nevelte fel Ettát, most helyteleníti, amiért a videóban a szupersztárra hivatkozik.

“Ha anyagilag le vannak égve, akkor nem azzal kell kezdeni a videót, hogy ki Etta apja. Szerintem ha nincs pénzük, menjenek el dolgozni. Az egész világon keményen dolgoznak az emberek, nem valaki más hírnevében bízva szereznek pénzt. Sokan keresnek keveset Hongkongban, mégis dolgoznak. Ha nincs munkájuk, majd videókat forgatnak, amiben a szüleikre panaszkodnak? Akkor napi hányat fognak csinálni?”

Etta és anyja kapcsolata azután vált feszültté, hogy a lány otthagyta az iskolát, és tanulás helyett Autumnhoz költözött. Wu mindenért a 30 éves nőt okolja, aki szerinte rossz hatással van a gyerekére. Arra a kérdésre, hogy tartja-e a kapcsolatot a lányával, Wu nem kívánt válaszolni.

 

 

CC header banner – 2019 júl
Previous post

A törökfürdő, azaz a hamam világa

Next post

Nyálcsorgató - Az arizoniai egyetemista