Életmód

Hajbaj? Megoldva! Így lesz ápolt és trendi a frizurád idén nyáron!

Strand, kánikula, forró levegő – valószínűleg nagyon örülsz ezeknek a nyár beköszöntével, de a hajad már nem biztos. Pont most szeretnéd a legjobb formádat mutatni, amikor végre kiélvezheted a hónapokig tartó napsütést és meleget, erre azt veszed észre a tükörbe pillantva, hogy a frizurád túl kócos a párától vagy éppen a fejedre tapad. Aggodalomra semmi ok, segítünk a problémán: a Brooklyn Barber szalon segítségével összeszedtük a legütősebb tippeket, hogy a hajad – meg persze a szakállad – tökéletesen mutasson, és elhoztuk neked a nyár frizura- és szakálltrendjeit is.

A legfontosabb a kíméletes ápolás

Nyáron az UV-sugárzás és a nagy meleg a szokásosnál is jobban megviseli a hajat. Töredezetté és sérülékennyé válhat – vigyázz rá! Elmondjuk, hogyan.

Ne használj annyi sampont!

Vagy legalábbis kevesebbet a szokásosnál. Tudjuk, ekkora hőségben sokkal gyorsabban zsírosodik a hajad, és strandolás után legszívesebben már is ugranál a zuhany alá, de ne zúdíts rá rögtön egy fél flakon sampont. Nem baj, ha rendszeresen – akár naponta – megmosod a hajad, sőt, ezzel is kíméled a felesleges terheléstől és kevésbé fog elnehezülni, arra viszont nagyon figyelj, hogy kizárólag jó minőségű kozmetikumokat használj. A szakálladra is szerezz be egy speciális sampont! Hosszabb fazonnál érdemes beszárítanod egy ujjbegynyi kondicionálóval is.

Csak csínján a hajformázókkal!

Hidd el, nyáron nem fog jobban állni a hajad a lakktól vagy a zselétől. Épp ellenkezőleg: összeragasztják a tincseidet. Inkább tedd félre őket! Annál több marad belőlük a hűvösebb időkre, amikor nyugodtan használhatod őket. Vagy ha tényleg szükségét érzed belőni a séród, kisebb mennyiséggel tedd, illetve törekedj a könnyebb textúrájú hajformázók használatára, amiktől nem fog elnehezülni a frizurád és hagyják lélegezni a bőrt.

 

 

A pakolás viszont jöhet!

Akár a balzsamot, akár a pakolást preferálod, körülbelül minden második-harmadik hajmosás után használd! Sokat segíthetnek még a hajápoló krémek és olajok is, amelyeket nem kell leöblítened.
Apropó, ha már olajoknál tartunk: a szakállad is hálás lesz néhány cseppért – egy kis egészséges csillogást kölcsönöz neki.

Állj be a zuhany alá strandolás előtt!

A legtöbb strandon eleve kötelező lezuhanyoznod, mielőtt belecsobbannál a medencébe, ám amikor megnyitod a csapot, a hajadat se felejt el „lelocsolni”! Vizesen kevesebb klór és egyéb káros anyag kerül a frizurádra, ám ezt a keveset is érdemes leöblítened pancsolás után és óvatosan felitatni egy törölközővel.

Szárítsam vagy ne?

Sok tévhit kering a hajszárítással kapcsolatban és valószínűleg benned is megfogant már nem egyszer a gondolat, hogy megkíméled tőle a hajad. Elvégre, ha a nagy melegben úgyis könnyedén megszárad, akkor miért fújnál rá forró levegőt? – gondolod, miközben törölközőszáraz fejjel sütkérezel a napon. A Brookyn Barber borbélya, Buzás Gergely azonban felhívta a figyelmünket a hajszárítás fontosságára: elég egy aprócska nyári szellő ahhoz, hogy a fejbőr megfázzon és máris vehetjük elő a százas zsebkendőt.

Ne ritkítsd!

A Brooklyn Barber a nyár közeledtével igyekszik a rövidebb fazonok felé terelni vendégeit a hőség túlélésére, a ritkítást és a túl rövidre nyírt felső részt viszont nem javasolják. Tévhit, hogy ezzel a módszerrel kevésbé érezzük a meleget! A túlzott ritkítással elvész a haj tartása és továbbra sem enged sokkal nagyobb levegőzést.

Igyál rengeteg folyadékot!

Tudjuk, hogy ez szinte már egyértelmű, de szerintünk nem lehet elégszer hangsúlyozni a rendszeres folyadékbevitel fontosságát – már csak azért sem, mert nemcsak a hajad száradhat ki, hanem a szakálladból is szénakazal válhat, ha nem iszol elég vizet. Napi 2-3 liter legyen a minimum!

Mi lesz a menő idén nyáron?

Megkérdeztük Buzás Gergelyt arról is, milyen trendek várhatók a nyárra frizura- és szakállfronton. „Idén nyáron az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő barber videóknak köszönhetően előtérbe kerülnek az igényes átmenetek, bennük akár egy szolid mintával, hajtetoválással. Reményeim szerint az undercut teljesen eltűnik a köztudatból és egyre inkább keresik majd az igényesen összedolgozott hajakat. A nyár hivatalos szakállviselete a borosta akár egy merészebb átmenettel, elvékonyított bajusszal. Új technikák új dimenziókat nyitnak meg a szakállfestés terén is, amit egyre nagyobb réteg vesz igénybe, ami nem is csoda, hiszen teltebb, egységesebb szakállat lehet vele létrehozni; ráadásul igény szerint variálható a szín a haj vagy a szemöldök színének árnyalatai szerint.”

Ha szeretnél erről személyesen is meggyőződni, a Brooklyn Barber borbélyai örömmel várnak téged a WestEndben, az Arany János kiskörúton!

Kovats Rea

 

 

Brooklyn Barber

Nyitva tartás:

H-K: 10–20

Sze-Szo: 10–21

V: 10–19

 

Foglalj most!

Telefon: +36203572565

Web: https://brooklyn-barber.reservio.com/

Honlap: www.brooklynbarber.hu

E-mail: westend@brooklynbarber.hu

Facebook: Brooklyn Barber – WestEnd

Previous post

Helyes pasik kutyával az Instagram új kedvencei

Next post

Egy kutató szerint a Biblia eredetileg nem is tiltotta a homoszexualitást