Hírek

Háborús veteránok házasodtak Kaliforniában

Ők az első azonos nemű pár a kaliforniai idősek otthonában, akik hivatalosan is összekötötték az életüket.  

article-2484335-1924C7A900000578-56_634x341

A 95 éves John Banvard és a 67 éves Gerard Nadeau húsz éve alkotnak egy párt. Egymásra találásukat valószínűleg az is segítette, hogy mindketten háborús veteránok: előbbi a második világháborúban, utóbbi pedig Vietnamban harcolt az amerikai hadsereg soraiban. Amikor a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság 2013-ban eltörölte a Házasságvédelmi Törvényt, már gondolkodtak rajta, hogy össze kellene házasodniuk, de végül megvárták az Amerikai Legfelsőbb Bíróság idei döntését.

A ceremóniát  a Chula Vistában található veterán-otthon egyik udvarában tartották barátaik és ismerőseik társaságában. Habár a legtöbben örömmel üdvözölték a boldogságukat, voltak egy páran, akik nem voltak ennyire lelkesek. Az intézmény vezetője, Neal Asper elmondta a Fox 5 csatornának, hogy fórumot tartottak a városházán:“Elmondtam a résztvevőknek, hogy az azonos nemű pároknak ugyanúgy joguk van házasodni, mint bárki másnak.”

Volt olyan lakó is, aki a semleges hozzáállást választotta, és talán ez a legbölcsebb dolog, ha nem támogatja teljes mellszélességgel az ügyet: “A világ változik, és nekünk vele kell tartanunk. Tudom, hogy ez a dolog ellentétes a vallásommal és a hitemmel, de amerikai állampolgárként joguk van azt tenni, amit szeretnének.” Gratulálunk!


ABC Breaking News | Latest News Videos

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb