Hírek

Háborús veterán, leszbikus állatorvos készül Trump ellen küzdeni

Idén újra választások lesznek az Egyesült Államokban. Nem elnököt választanak, hanem a félidei, azaz midterm választás lesz 2018-ban, mely során szenátusi, képviselői és kormányzói posztok sora dől el.

A választás kimenetelétől függően veszélybe kerülhet a Donald Trumpnak elnökséget biztosító republikánusok többsége.

A hagyományosan konzervatívnak számító Texas államban indul képviselőházi székért demokrata színekben Gina Ortiz Jones. Mielőtt politikára adta volna a fejét, Jones három elnököt is szolgált. George W. Bush idején az iraki háborúban a légierő kötelékébe tartozott. Barack Obama elnöksége alatt hírszerzőként dolgozott, Donald Trump beiktatásakor pedig az USA kereskedelmi képviseletét ellátó hivatal egyik igazgatója volt. Egészen tavaly júniusig, amikor besokallt Trump politikája miatt és felállt.

 

 

Ha nyer a választáson, az több okból is történelmi győzelem lesz. Ő lenne az első leszbikus, iraki háborús veterán állatorvos, és az első filippínó (Fülöp-szigeteki) – ráadásul nő, nő pedig még soha nem volt az induló körzet képviselője.

Édesanyja negyven éve érkezett az országba egy jobb élet reményében. Lányait egyedül nevelte, több állást is vállalt, és a fiatal Ginában korán tudatosult, hogy szeretne törleszteni valamit a befogadó országnak abból, amit kaptak. Ezért döntött amellett, hogy szolgálni fogja az USA-t.

Trump beiktatása után azonban minden más lett. Az általános változásokon túl végül az háborította fel leginkább, hogy csak a politikai megbízhatóság számított az állami adminisztrációban az új munkavállalók felvételekor.

“Olyan embereket hoztak közszolgálatra, akiket egyáltalán nem érdekelt se a köz, se a szolgálat. Számomra ez volt a jel, hogy máshogyan kell szolgálnom ezt az országot.”

 

 

(GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb