Életmód

Ha te is szeretsz biztosra menni, akkor itt az idő, hogy tegyél is érte

Felgyorsult világunkban minden az itt és mostról szól, nem árt azonban, ha egy kicsit megpróbálunk a jövőbe tekinteni, és felkészülni a legjobbra és a legrosszabbra is. Utóbbihoz sorolandóak a betegségek, vagy a balesetek következtében történő sérülések, amelyek fájdalmas és keserves perceket okozhatnak, pláne, ha nem készültünk fel rájuk, és például nincs biztosításunk.

A 21. századi életvitelnek sok előnye van: mobilabbá váltunk, a multitasking sem jelent nehézséget, több nyelven is beszélünk, keressük az újdonságokat, a kihívásokat, nem félünk kiélvezni a pillanat adta lehetőségeket. Csakhogy a jövőbe (főleg a távolabbi jövőbe) csak nagyon kevesen tekintenek, és még annál is kevesebben készülnek fel rá – például arra, ha esetleg balesetet szenvedünk, és akár több hónapra munkaképtelenekké válunk. Sajnálatos tény, hogy a fiatalok jelentős hányadának nincs semmilyen élet-, baleset- vagy egészségbiztosítása, mi azonban most pont arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, mennyire fontos, hogy te ne tartozz azok közé, akik ilyen könnyelműen tekintenek a jövőbe.

Kevés ember gondol úgy a holnapra, hogy azon kezd el morfondírozni, milyen nehézségek várnak majd rá. Ezt persze mi sem támogatjuk, de fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk: bármikor bármi megtörténhet velünk, legyen szó jó vagy rossz dolgokról. Ugyan valószínűségszámításban nem vagyunk a topon, így nem tudjuk megmondani, minek nagyobb az esélye: a lottóötös megnyerésének vagy annak, hogy átgázol a lábunkon egy motoros – ettől függetlenül azt tanácsoljuk, mindkét eshetőségre legyen egy akcióterv a fejedben. Mivel a milliók, milliárdok elköltése aligha okozhat problémát, gondolkodjunk el inkább azon, hogyan lehet kevésbé tragikussá tenni a baleseteink következményét, és hogyan lábalhatunk ki mielőbb a szorult helyzetből.

 

 

Senki sem szeret arra gondolni, hogy valami baja esik, arra pedig végképp nem, hogy teljesen mindegy, milyen ránctalanító krémet használunk, bizony, mi is öregszünk, ahogy mindenki más. És bár tény, hogy a spórolás sem a legszórakoztatóbb dolog, minden esetben hasznos, ha a vészhelyzetekben tudjuk, hová kell nyúlni egy kis pénzért. Ezért is tanácsoljuk mellszélességgel, hogy biztosítsd be magad – akár egy biztosítással.

Ma abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több intézmény is kínál élet-, egészség- és baleset-biztosítást, rengeteg különféle konstrukcióval, ahol megválaszthatod azt is, hogy milyen gyakran és mekkora összeget szeretnél félretenni, hogy ha véletlenül olyan helyzetbe kerülnél, hamar talpra tudj állni.

Egyes esetekben igazán praktikus szolgáltatásokat is élvezhetsz, például elkerülhetőek az állami egészségügyi intézetek, és még várólistára sem feliratkoznod. Gyorsan szakszerű ellátásban részesülhetsz baleset esetén, ami cseppet sem mellékes, ha hamar és száz százalékosan szeretnél felépülni. Komolyabb betegségek vagy sérülések esetén, amikor hosszabb időn keresztül kényszerülünk táppénzre, kényelmetlenül vehetjük észre, hogy szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat. Ezért is jó, ha van baleset- vagy egészségbiztosításod, ilyenkor ugyanis, ha a megfelelő opciókat választod, nemcsak az orvosi ellátás nem okoz majd problémát, de a biztosító által adott pénzösszeg is a legjobbkor kerül a legjobb helyre.

Az életbiztosítás megkötésekor fontos szem előtt tartani, hogy noha a magyar jogrend nem ismeri el az azonos neműek közötti házasságot, a bejegyzett élettársi kapcsolatban is ugyanolyan szabályok vonatkoznak az öröklésre, mint a heteroszexuális párok házasságának esetében. Egy haláleset után a szerződés szerinti kedvezményezett kapja majd a biztosítás összegét, amely bár cseppet sem enyhíti a gyász fájdalmait, segít, hogy az ilyenkor szükséges teendőket tudjuk miből finanszírozni.

Mint a szerződések általában, az élet-, baleset- és egészségbiztosítások is módosíthatóak, vagy akár fel is bonthatóak. Legnagyobb pozitívuma a biztosításnak azonban talán mégis az, hogy így nem kell félnünk attól, hogy a váratlanul bekövetkezett balesetek, betegségek esetében szeretteink, párunk terhére legyünk, vagy anyagi értelemben találjuk magunkat egy olyan szituációban, ami túlmutat az erőforrásainkon.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy baleset-biztosítással felvértezve ölbe tett kézzel várjuk, hogy elüssön egy autó – a biztosítás megkötése csupán azzal a nagyon kellemes érzéssel tölthet el, hogy a körülményekhez képest mi mindent megtettünk saját biztonságunk érdekében.

Tegdes Péter

Kreisz György

Allianz tanácsadó

Ha érdeklődnél vagy biztosítási kérdésed van, munkanapokon az alábbi telefonszámon érhető el:

+36 70 6748334

Ha más időpontban, akár éjjel vagy hétvégén keresnéd meg, akkor a Facebookon privát üzenetet bármikor írhatsz számára itt: https://www.facebook.com/kreisz.allianz

 

Previous post

Történelmet írt a Mount Everesten táncoló drag queen

Next post

Magyar színészek és színházak tiltakoznak a szivárványzászló-égetés ellen