Hírek

Ha a gyűrűsujjad hosszabb a mutatónál, akkor esélyes, hogy meleg vagy

Érdekes eredményre jutottak az angliai Essex Egyetemen. A helyi pszichológia tanszék öt kutatója 32 egypetéjű ikerpárt vizsgálva azt találta, hogy akinek a gyűrűsujja hosszabb a mutatóujjánál, annál nagyobb az esélye, hogy az illető meleg. Míg akinek ez a két ujja azonos méretű, ők nagyobb eséllyel heterók.

 

A kutatásban résztvevő egypetéjű ikerpárok egyik tagja melegként/leszbikusként határozta meg magát, a másik pedig heteroszexuálisként. (18 női és 14 férfi testvérpárral készült a felmérés.) Mivel a DNS-ük egyforma, a kutatók arra voltak kíváncsiak, az ikreknél milyen különbségek lehetnek. Érdekes módon arra jutottak, hogy a DNS egyformasága miatt a szexualitást anyaméh határozhatja meg a tesztoszteron eltérő elosztásával. A tanulmányt jegyző csapat egyik tagja, Dr. Tuesday Watts szerint

„az egypetéjű ikreknek, akik 100 százalékban azonos génekkel rendelkeznek, eltérhet a szexuális orientációjuk, ezért a különbségért a genetikán túli faktorok lehetnek felelősek. Kutatásunk szerint ez az anyaméhben dőlhet el. A homo- vagy biszexualitás azzal lehet összefüggésben, hogy a testvérek teste hogyan reagál a férfi hormonra – azt pedig tudjuk, hogy a hormonszint és az ujjak hosszának különbsége között kapcsolat áll fenn.”

 

 

Rögtön megnézted a kezedet, ugye? Hát én is. Tényleg hosszabb.

Mindettől függetlenül a fenti tanulmányt érdemes lehet fenntartásokkal kezelni, hiszen a vizsgált minta kifejezetten kicsi.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin