Nagyvilág

Győzött a választáson a leszbikus rendőrnő, akit az orientációja miatt rúgtak ki

 

Az elnökválasztás hivatalos végeredménye még mindig nem ismert ugyan, de a november harmadikai választáson nem csak az elnök személyéről döntöttek. A hagyomány szerint a rendőrség vezetője választott tisztviselő Egyesült Államokban, ugyanúgy a választópolgárok döntenek a személyéről, mint a politikai tisztségekről.

Charmaine McGuffey az Ohio állam harmadik legnépesebb megyéjének számító, 800 ezres Hamiltonban indult, ahol az előválasztáson már legyőzte a volt főnökét, Jim Neilt – aki azért rúgta ki őt, mert leszbikus.

Neilt a vereség csak még jobban felpaprikázta, és ő maga hiába indult az előválasztáson demokrata színekben, most már inkább a republikánus ellenfélnek kampányolt, hátha keresztbe tehet egykori beosztottjának.

Nem jött be, a választók ugyanis inkább McGuffey-nek szavaztak bizalmat, számol be róla az NBC News. Személyében nem csak az első LMBTQ seriffet választották meg, de ő lesz az első nő is ezen a poszton a megyében. Az új rendőrfőnök úgy érzi, a győzelme a reményt jelképezi:

„Nem csak az LMBTQ közösség számára, de a fekete és a színesbőrű közösségek számára is. Én tudom, milyen érzés célkeresztben lenni. Tudom, milyen érzés egyedüli nőnek lenni egy teremben. Megtapasztaltam azt a rendszert, amelyben a rendvédelmi szervek felső vezetése nem ismeri el a sokszínűséget.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin