Színes

Győzelme után coming outolt a meleg gyorskorcsolyázó

Conor McDermott-Mostowy a családja, barátai és sporttársai előtt nem csinál titkot abból, hogy meleg. Azonban soha nem volt az a típus, aki szivárványzászlóval dekorálta az öltözői szekrényét.

Az Outsportnak adott interjúban a gyorskorcsolyázó elmesélte, hogy valami mindig visszatartotta attól, hogy szélesebb nyilvánosság előtt is felvállalja magát. Ez a valami pedig az volt, hogy a melegekkel kapcsolatban él szerinte egy sztereotípia, miszerint puhányak, nem sportosak. Félt, hogy ezt fegyverként használnák ellene.

A végső lökést aztán a múlt héten Utah államban megrendezett amerikai országos bajnokság adta neki, ahonnan két arany és egy bronzéremmel tért haza.

 

Conor McDermott-Mostowy

 

A győzelemig kényelmetlenül éreztem magam a téma kapcsán. De Utah után senki nem szólhat egy szót sem” – indokolta a coming outot. Különösen az 1000 méteren elért eredményére büszke, személyes csúcsot döntött és a célba érve akkorát káromkodott örömében, hogy valószínűleg minden létező felvételen kisípolják.

Noha csak öt évvel ezelőtt kezdett gyorskorcsolyázni, Conor szeme már a 2022-es pekingi téli olimpiai játékokon van. Minden erejével arra törekszik, hogy bejusson az amerikai delegációba.

A magazinnak elmesélte azt is, hogy története kifejezetten unalmas a szónak abban az értelmében, hogy semmi megrázkódtatás nem érte melegségével kapcsolatban. Soha senki nem bántotta és nem is érezte, hogy bármit magába fojtana.

De szerinte az ilyen történeteknek is helye van. “Ha egy vidám coming out történet, egy vidám sportolói történet segíteni tud valakin, az nagyszerű.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Conor McDermott-Mostowy (@conor.mm) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb