Kultúra

Gus Kenworthy megvédi a meleg pasik heteroszexuális szerepekhez való jogát

Szeptember 18-án indult az American Horror Story kilencedik évada, amelynek stábjához a nyíltan meleg olimpikon síelő, Gus Kenworthy is csatlakozott. Ám egyesek úgy vélik, nem ő volt a legmegfelelőbb választás a szerepre.

A támadások, amelyek az olimpikont és a díjnyertes sorozat rendezőjét, Ryan Murphyt érték egyrészt azért érkeztek, mert a nézők szerint Kenworthy nem rendelkezik elegendő színészi tapasztalattal, másrészt pedig melegként nem szeretnék heteroszexuális szerepben látni – számol be róla a Gay Times.

 

 

„Amikor Ryan bejelentette, hogy engem választott arra a szerepre, amiben Emma Roberts párját kellene alakítanom, mind a ketten több negatív megjegyzést is kaptunk az interneten. A meleg közösség a legtámogatóbb közösség a világon, de ilyen esetben ők is támadnak rád a leghamarabb. Sokan mondták, hogy nincsen tapasztalatom, ezért nem értik, miért én kaptam meg a szerepet. Néhányan arra voltak kíváncsiak, hogyan választhattak éppen engem egy heteroszexuális férfi szerepére, vagy hogy egyáltalán képes leszek-e egy heteroszexuális férfit eljátszani. Manapság ezt még komolyan meg kell kérdezni?”

Kenworthy, aki 2015-ben coming outolt, azt mondta, élete első 23 évét azzal töltötte, hogy egy heteroszexuális férfi szerepét játszotta, és elmagyarázta, hogy minden meleg férfinak vannak olyan pillanatai az életében, amikor valaki olyannak kell mutatnia magát, aki nem ő.

„Már tizenévesen is tudtam, hogy meleg vagyok, mégis lefeküdtem lányokkal, azt tettetve, hogy heteró vagyok, eljátszva azt a személyt, akiről akkor még azt gondoltam, hogy a sport miatt lennem kellene. […] Emlékszem, hogy igazán őrült dolgokat tettem csakis azért, hogy az emberek elhiggyék, valaki más vagyok. Ez is egyfajta színészet.”

 

 

Később arra is kitért, hogy sok heteroszexuális színész játszik meleg karaktert, és a legtöbb sorozat heteroszexuális emberekről, az ő életükről szól. Ha pedig mégis van egy meleg karakter, azt ritkán láthatjuk főszerepben.

„Azzal, hogy egy meleg férfit heteroszexuális szerepben láthatunk, az képes ledönteni a sztereotípiákat és egyes emberek felfogását is megváltoztathatja. Igen is nagy dolog, ha egy meleg színész heteroszexuális karaktert alakít. Erre egyébként sem igazán találunk sok példát a médiában. De ez is azt mutatja, hogy a világ változóban van, és szerencsésnek érzem magam, hogy ennek a változásnak a részese lehetek.”

Az American Horror Story 1984 című évada szeptember 18-án startolt, melyben a szereplők a Camp Redwood nevű nyári táborban töltik napjaikat, miközben felidézhetjük a nyolcvanas évek legikonikusabb horror filmjeit.

Gus Kenworthy mellett olyan színészek csatlakoztak a szereplőgárdához, mint Matthew Morrison és Angelica Ross, valamint a korábbi évadokból ismert Emma Roberts, Cody Fern és Billie Lourd.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb