Egészség

Gumit fel! – Virágzik a szexturizmus

Radarral mérjük be legközelebbi partnereinket, a nemi szervekről készült fotók már szinte kötelező tartozékai az egymás között váltott üzeneteknek. Ma, amikor a szexualitás elsöprő fontosságúnak tűnik, nem csoda, hogy már az utazásaink is zömében körülötte forognak. Ahogy átlépünk egy idegen ország határán, alig várjuk, hogy wi-fi közelbe érjünk – hacsak nem igényeltünk roamingot a szolgáltatótól –, a hotelben pedig kíváncsian fürkésszük a Grindr-t, van-e rajtunk kívül más meleg is a szállodában.

Kivételek persze mindig akadnak, de álszentség lenne azt mondani, hogy márpedig mi csak a helyi ízeket és látványosságokat akarjuk felfedezni. Hiszen mi lehetne szebb és érdekesebb egy „egzotikus” gyümölcsnél?

Legutóbb, amikor Berlinben jártam, én is felnéztem a sárga oldalra, és lecsekkoltam a helyi felhozatalt. Kezdetben nem jött sok üzenet, míg át nem írtam a nevemet “Visitor”-ra, vagyis látogatóra. Tíz perc sem telt bele, máris kiakadt az applikáció. De vajon miért érdekesebb valaki, aki egy idegen országból érkezett?

Először is, nem áll fenn a lebukás veszélye. Ha valaki titkolja identitását, nincs annál biztonságosabb, mint kiválasztani egy olyan embert, akiben kevés kockázat rejlik. Emellett persze plusz izgalmat jelent egy idegen ország szülöttének felfedezése, az ő szexuális szokásainak megismerése, pláne, ha egy egzotikus földrészről való.

A kikapcsolódás és a szex közti összefüggésre az iparnak sem volt nehéz rájönnie, Ázsiában korán felfedezték az ágazatban rejlő lehetőségeket, Thaiföldön például minden igényt kielégítő, szervezetten működő szexklubok és szexuális programok tömkelegét találni nemi orientációtól függetlenül.

Amíg ott a shemale-eknek van nagy keletje, a homoszexuálisoknak többek közt Görögország jelenti a Kánaánt. Az ott élő gyönyörű férfiak zöme kulturális hagyományként őrzi a férfiak közötti szexuális kapcsolatot. A meleg szex- és parti-turizmustól virágzó Mykonos szigetén különösen könnyen találhatunk partnert éjszakára. A görög paradicsomhoz azonban paradicsomi pénztárca is kell.  A többség számára jóval elérhetőbb Spanyolország; a szexuálisan túlfűtött, európai melegek számára Maspalomas, Ibiza, Sitges és Madrid maga az édenkert, Barcelonában pedig minden napra jut egy szexparti.

Tel Avivot a melegek egyik világvárosának tartják, de többek között London, Milánó, New York, San Francisco, Toronto, Amszterdam, Berlin és Sydney is központi helyeknek számítanak. Ezekben a városokban szinte megszámlálhatatlan bár és szauna működik, de az eldugott, vagy épp mindenki által ismert extrém, sötét helyek száma sem kevesebb.

Bár hazánkban aligha jellemző a melegturizmus, a hozzánk ellátogató külföldi melegeket aligha kell félteni. Már az itt tartózkodásuk első két napján felfedezik a fürdők és szaunák nyújtotta lehetőségeket, sőt, sokszor előbb eltalálnak a CoXx, az Action szexbárokba, minthogy rábukkanjanak a Citadellához vagy épp a Hősök teréhez vezető útra. Sokan szextúrára, úgynevezett cruisingra indulnak, az ő barangolásuk kifejezett célja egy gyors és anyagilag kedvező numera. A legkényelmesebb megoldás azonban még mindig a telefonos applikációkban rejlik. A Grindr-en minden második négyzet mögött egy „Visitor” bújik meg, akiknek szóhasználata kifúj a “Hi” és a “Sex” szavakban, megspékelve egy, a büszkeségükről készült fényképpel. De bármi is legyen a válaszunk egy ilyen üzenetre, sose vonuljunk csatába védőfelszerelés nélkül!

Mit mond a szexuálpszichológus?

Hevesi Kriszta válaszol

Az utazás a felszabadultságról, a kontroll kiengedéséről szól. Többet eszünk, iszunk, bulizunk, nyitottabbak vagyunk a szerelmi és szexuális kalandokra. A szexualitás mint rekreációs aktivitás társul a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez, szórakozáshoz, hiszen szexelni jó. Az emberek az ismerkedésüknek megfelelő helyek kutatása közben bukkannak rá a nagyobb kínálatot nyújtó, különböző szexbárokra, fürdőkre és szaunákra, ahol sokkal egyértelműbb, hogy mi az, amit nyújtani tudunk.

Hevesi Kriszta

A csábításként és önbemutatásként egyaránt jelenlévő meztelen testek erotikát nyújtó látványa felszabadítja a vágyakat, amire internetes ismerkedés esetén a melegek körében inkább elterjedt “sexting” (meztelen fotók cseréje) szolgál. Külföldön általában olyat keresünk, amit a saját országunkban nem találunk meg, legyen az egy különleges szexuális szolgáltatás, egzotikus emberek, vagy önmagunk felvállalása. Egy hely, ahol felszabadulhat, és szexuális orientációját szabadon vállalhatja az, akinek a saját közegében erre nincs meg a lehetősége. A szexturizmus veszélye, hogy kevésbé figyelünk az egészségünkre, és akár egy olyan, új szenzációnak számító, napokig tartó szexparti közepébe is belecsöppenhetünk, ahol kábítószeres mámorban direkt az izgatja a résztvevők fantáziáját, hogy elkapnak-e valamilyen betegséget.”

Szerző: Máthé Bence

 

Previous post

Alsógatyás fiúk özönlötték el a világ metróit

Next post

Több melegmagazint akar az életfogytiglaniját töltő rab