Itthon

Gulyás Gergely szerint vihetik pride felvonulásra a szülők a gyerekeiket

Egy héttel ezelőtt a Mi Hazánk feljelentést tett, amiért a birtokukba került fényképek szerint több család is gyermekkel együtt vett részt az első Pécs Pride Felvonuláson. Lantos János, a szélsőjobboldali párt politikusa akkor azt mondta, a pride a “homoszexualitást népszerűsítő propaganda-rendezvény”, ezért ő úgy gondolja, a homofób irányba eltérített pedofiltörvény alapján oda gyerek nem vihető. Lantos szerint a feljelentést “állampolgári kötelessége” volt megtenni, amit mindenki másnak is meg kellett volna tennie.

Az esetről a mai kormányinfón a Telex kérdezte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Számított-e arra, hogy a kormány gyerekvédelmi törvénye alapján ilyen feljelentések születhetnek, akár a törvény szerint megalapozottan? Gulyás szerint a törvény éppen arról szól, hogy a gyermekek nevelése, így szexuális felvilágosítása is a szülő feladata és joga, így akár el is viheti egy szülő a gyerekét a Pride-ra.

A miniszter úgy fogalmazott, bordélyházba talán nem viheti, mert az túllép az ép testi és lelki fejlődés határain, de egy gyülekezési szabályoknak megfelelő rendezvényre elvihetik a gyereküket a szülők.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Humen Magazin (@humenmagazin) által megosztott bejegyzés

 

Gulyást a híroldal munkatársa arról is kérdezte, megteheti-e ma Magyarországon egy azonos nemű pár, hogy az óvoda előtt egymás kezét fogva várják gyermeküket? A miniszter szerint igen, megteheti, hiszen „Magyarországon szabadság van.

A Pécs Pride Felvonuláson készített percről-percre tudósításunk itt olvasható:

 

Pécs Pride – Helyszíni tudósítás az első vidéki pride felvonulásról

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb