Itthon

Gulyás Gergely szerint elképzelhetetlen az azonos nemű párok házasságának legalizálása

Mint arról beszámoltunk, az Európai Parlament tegnap nagy többséggel elfogadott egy állásfoglalást, amely kimondja, hogy az egyik tagállamban kötött házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot valamennyi tagállamban egységesen el kell ismerni, és az azonos nemű házastársakat és élettársakat ugyanúgy kell kezelni, mintha heteroszexuális párról lenne szó.

Az állásfoglalás téma volt a mai kormányinfón is, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: elképzelhetetlen, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett kormány idején Magyarországon elismerjék az azonos nemű párok közötti házasságot.

Véleménye szerint legalizálni a marihuánát lehet, az azonos neműek házassága viszont tényszerűen nem létezik. Nem meglepő, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői közül senki nem szavazott igennel az állásfoglalásról.

Az állásfoglalást a Parlament 387 igen szavazattal, 161 nem ellenében és 123 tartózkodás mellett fogadta el. A magyar delegációból Cseh Katalin és Donáth Anna (Momentum Mozgalom), Molnár Csaba, Rónai Sándor és Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció), valamint Ujhelyi István (MSZP) szavazott igennel.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb