Itthon

Gulyás Gergely megindokolta, miért kell kizárni az azonos nemű párokat az örökbefogadásból

Múlt kedd óta tudni, hogy a kormány a koronavírus okozta vészhelyzetet kihasználva változtatni kíván az örökbefogadás hazai szabályozásán, elvágva minden lehetőséget az azonos nemű párok családalapítása elől.

Emiatt külföldön és idehaza egyaránt számos kritika érte már őket, amely azonban lepattanni látszik. Ezt erősíti meg Gulyás Gergely miniszter mai kormányinfón adott válasza azzal kapcsolatban, miért most kellett mindezzel előhozakodni, törvényeket és alaptörvényt módosítani.

Gulyás szerint a járványügyi helyzet ellenére mindenkinek, így az országgyűlési képviselőknek is dolgozniuk kell, ami azt jelenti, hogy a rendes törvényalkotási rendnek megfelelően kell a munkának folynia a parlamentben is. A Népszava kérdésére válaszol hozzátette, hogy LMBTQ-ügyekben és a genderkérdésben a magyar politikában „teljes körű egyetértés volt”.

Szerinte az azonos neműek élettársi viszonya kapcsán a kormány csak fenntartotta azt a szabályozást, amelyet 2009-ben még az MSZP-SZDSZ kormány fogadott el, és annak indoklását ajánlotta az emberek figyelmébe. Arra hivatkozva azt mondta: “a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésének biztosítása érdekében kell kizárni azt, hogy azonos nemű párok fogadhassanak örökbe.

 

 

Arról, hogyan állhatsz ki mindezek ellenére a szivárványcsaládok mellett, itt olvashatsz részletesen:

Légy részese a szivárványcsaládok mellett kiálló kampánynak!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb