Hírek

A Grindr segítségével szedhette áldozatait a sorozatgyilkos

A londoni férfit egy éve tartóztatták le gyilkosság vádjával; tárgyalása idén október 2-án fog megkezdődni. 

web-stephen-port

A 41 éves Stephen Portot tavaly ősszel tartóztatta le a londoni rendőrség, miután egy kelet-londoni templom kertjében négy hullát fedeztek fel 2014 júniusa és 2015 szeptembere között. A négy áldozat mindegyike kapcsolatban állt Porttal.

A nyomozás szerint a férfi randiappokon keresztül csábította fel a 21 és 25 év közötti férfiakat a lakására, ahol GHB-vel (közismertebb nevén “ginával”) mérgezte meg őket. Négy áldozata nevét korábban nyilvánosságra hozták: Anthony Patrick Walgate (23),Gabriel Kovari (22), Daniel Whitworth (21) és Jack Taylor (25) holttestét találták meg a hatóságok. Portot eredetileg tehát négyszeres gyilkossággal vádolták, és azóta is a Belmarsh börtönben várja a tárgyalás kezdetét.

A tegnapi előzetes tárgyaláson azonban kiderült, hogy ezenfelül összesen tíz esetben vádolják méreg beadásával, hétszeresen erőszakos közösülés és négyszeresen nemi erőszak kísérletének elkövetésével. A vádlott videón keresztül vett részt a tárgyaláson: megerősítette a személyes adatait és ártatlannak vallotta magát.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb