Hírek

Grindr randikra költötte a lelkész a templomtól lopott pénzt

Egy pennsylvaniai lelkész közel 100 ezer dollárt (csaknem 30 millió forintot) tulajdonított el a templomnak érkező adományokból, hogy kifizesse azokat a férfiakat, akiket a Grindr randi applikáción keresztül ismert meg – és akkor már természetesen a saját hitelkártya tartozásait is ebből fedezte.

 

Joseph McLoone

 

Az 56 éves Joseph McLoone-t lopás vádjával vették őrizetbe, miután a nyomozók rájöttek, 2011-ben titkos folyószámlát nyitott, hogy hozzájuthasson a downingtowni Szent József katolikus templom részére érkezett adományokhoz – írja a New York Post.

A számla létrehozása után McLoone az elkövetkezendő hat évben, egészen 2018-ig utalta át magának az adományra szánt pénzt. A történtekről Charles Gaza, a helyi ügyészség vezetője bővebben is beszámolt a sajtónak:

„McLoone atya a gyülekezet vezetőségében foglalt helyet, és hívei bíztak benne, hogy lelkiismeretesen felügyeli a templomnak érkező nagylelkű adományokat. Azonban McLoone atya visszaélt a Szent József templom híveinek bizalmával és személyes célokra használta fel a pénzt.”

A személyes célok között szerepelt egy tengerparti ház finanszírozása New Jersey-ben, utazások és éttermi számlák, valamint azoknak a férfiaknak a fizetése, akikkel a Grindr-en ismerkedett meg, majd randevúra hívta őket és szexuális viszonyt folytatott velük.

A philadelphiai katolikus érsekség nyilatkozatban tudatta a hívekkel, hogy McLoone atyát letartóztatták, és ígéretet tettek, hogy az egyház követőivel a részleteket is közölni fogják:

„A vádak komolyak és felkavaróak. Az érsekség és a plébánia továbbra is együtt fog működni a rendőrséggel, amíg tart az ügy. Végül arra jutottunk, hogy McLoone atya adminisztratív szabadságon marad. A letartóztatásával kapcsolatos információkat hamarosan megosztjuk a Szent József plébánia gyülekezetével.”

Az esetről McLoone nem nyilatkozott, helyette ügyvédje, Melissa McCafferty szólt pár szót a történtekről:

„Amit tett a saját pénzével, az az ő dolga. Ez az ügy csakis rá és az érsekségre tartozik, és nem a hatóságra.”

Az egykori lelkész magánéletéről ügyvédje sem óhajtott beszélni, azt azonban határozottan állítja, hogy részletes pénzügyi nyilvántartással tudott szolgálni a hatóság számára.

 

 

Previous post

Emberkereskedelemmel vádolják egy meleg átnevelő tábor vezetőit

Next post

Homofób sorozatgyilkost végeztek ki az Egyesült Államokban