Nagyvilág

“Élénk” Grindr-profilja miatt rúgták ki Melania Trump egyik beosztottját

Tegnap jelent meg Stephanie Grisham, a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatójának és sajtótitkárának, valamint a First Lady, Melania Trump kabinetfőnökének I’ll Take Your Questions Now: Amit a Trump-féle Fehér Házban láttam című könyve. A kötet számos, korábban nem taglalt történetet felfed Donald Trump elnökségének idejéből.

Emlékiratában Grisham azt állítja, hogy 2018 elején Lindsay Reynolds, Melania akkori kabinetfőnöke közölte vele, hogy az egyik legközelebbi barátját kirúgták a Fehér Házból, mert “probléma volt a biztonsági engedélyével.

Grisham felidézi, hogy ez azért volt furcsa, mert az illető több mint három évig dolgozott Trumpéknak. A meleg férfit, akit a szerző nem nevez meg, “egy nő a humánerőforrásról kikísérte az épületből“, és egy “felfegyverzett titkosszolgálati ügynök” követte. Később megtudta, hogy a férfit azért rúgták ki, mert kiderült, hogy a Grindr nevű meleg társkereső alkalmazást használja.

 

 

Akárki is határozta meg a biztonsági követelményeket, rábukkant a Grindr-fiókra, és úgy döntött, hogy a rajta lévő dolgok egy része “személyesen kínos” lenne Trump asszony számára” – írta Grisham a könyvben.

Grisham “nem tudott túllépni ezen a szintű elfogultságon“, és Melaniát hibáztatta a kirúgásért, mondván, a First Lady “tehetett volna valamit“, de nem tette. “Ha valóban vissza akarta volna kapni a munkatársat a csapatába, ha valóban felháborodott volna, akkor tehetett volna valamit. De nem tett.

Ha az illetőt valóban csak azért távolították el, mert meleg és élénk Grindr-fiókkal rendelkezik, az helytelen volt. Ez a Fehér Ház tele volt házasságtörőkkel. Nekem ittas vezetésem volt, és hagyták, hogy maradjak.”

Grisham a januári kapitóliumi zavargások után azonnali hatállyal lemondott tisztségéről. 2015-ben kezdett el dolgozni Trumpéknak mint sajtófőnök az elnökválasztási kampányköron, mielőtt helyettes sajtótitkárként csatlakozott a stábhoz a Fehér Házban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb