Életmód

A Grindr alapítója szerint az app nem öli meg a közösségeket

Joel Simkhai szerint nem a randiakalmazásokon múlik, hogy egy meleg közösség vagy egy melegbár mennyire működik jól.

Fotó: Susannah Ireland

Fotó: Susannah Ireland

A népszerű telefonos applikációt készítő cég vezetője egyenesen azt állítja, hogy szerinte a Grindr még erősít is a szocializáción, és egyáltalán nem a használatától függ, hogy ki mennyit jár el otthonról például. “Aki otthon maradt inkább, az ezelőtt sem mozdult ki annyit” – mondta Simkhai a Time Out Hong Kong magazinnak. – “Manapság, ha az ember lemegy egy melegbárba, sokakkal találkozik, akik éppen a Grindr-t pörgetik. Az app sok olyan férfinak ad önbizalmat, akik élőben mondjuk nem mernének csak úgy elkezdeni közeledni valakihez.” 

A Grindr kritikusai szerint az app használata a kapcsolatok elszemélytelenedését okozza – a sorozatos “trófeagyűjtés” közben pedig nagyobb eséllyel kapnak el a felek szexuális úton terjedő betegségeket, sőt, az ellenzők szerint nagyobb az erőszakos esetek száma is ennek hatására. Joel Simkhai szerint minden csak attól függ, mit hozunk ki belőle: “A Grindr alapvetően csak egy felületet ad az ismerkedéshez. A lényeg, hogy általa rengetegfajta dolgot kipróbálhatunk. Én magam is használom, és nagyon sok ismerősöm is – mindenki az igényeinek megfelelően. Szóval eléggé büszkék vagyunk rá.”

A Grindr-vezér arra is kitért, hogy milyen jó hatással lehet az app azoknak a meleg férfiaknak az életére, akik olyan országokban élnek, ahol a homoszexualitás továbbra is büntehető: az alkalmazás segítségével egyszerűbben találhatnak egymásra.

 

 

 

 

Previous post

Menedzseld okosan a napod!

Next post

Bemutatkozott a Once Upon a Time első LMBT párja