Kultúra

GLAAD-díjat kapott a Carol és Ruby Rose is

A GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation – Becsületsértés elleni Meleg és Leszbikus Szövetség) minden évben olyan személyeket és alkotásokat jutalmaz, akik igazságosan és a valóságnak megfelelően reprezentálják az LMBT közösséget.   

rubyrose2

Habár az idei díjesőből a Carol kimaradt, a szervezet mégis a Rooney Mara és Cate Blanchett főszereplésével készült alkotásnak ítélte oda a legjobb film kategóriájában, amelyet széles körben forgalmaztak. A leszbikus dráma A dán lányt, Freeheldet, a Dope-ot és a Grandmát utasította maga mögé.

A Stephen F. Kolzak-díjat Ruby Rose-nak közeli barátnője, Taylor Swift adta át, a Vanguard-díjat pedig Demi Lovato kapta – előbbi elismerés olyan médiaszemélyiségeknek jár, akik aktívan küzdenek homofóbia ellen, utóbbi pedig az LMBT jogok terén szignifikáns eredményt elősegítő személyeknek jár.

ad_201753501-e1459679383202

A reality show-k terén taroltak a transznemű főszereplőkkel rendelkező műsorok, sőt olyannyira tetszettek a bíráknak, hogy nem is tudtak dönteni a Caitlyn Jennerről szóló I am Cait, illetve az I am Jazz között, ami egy fiatal transznemű énekesnőről szól. A legjobb drámai sorozat az immár nyíltan transznemű Lilly Wachowski kreálmánya, a Sense8 lett, a legjobb vígjátéksorozat pedig a második évadában is nagyon élvezetes Transparent. Az év kiemelkedő zenésze Troye Sivan és Ricky Martin lett, egyiküket az angol, másikukat a spanyol kategóriában díjazták.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés