Lifestyle

Genderfluidnak vallja magát a Star Wars színésze

Nem-binárisként coming outolt az Esquire magazinnak a 82 éves Billy Dee Williams, a Star Wars filmek Lando Calrissianja – számol be a z Index.

Nem-bináris nemű: Olyan emberek, akik nem (illetve nem kizárólag) önazonosítanak nőként vagy férfiként. A nem-bináris egy ernyőfogalom, ami alá sok különböző nemi identitás tartozik. A nem-bináris nemű emberek érezhetik úgy, hogy a nemük a nő és férfi között van, egyszerre mindkettő, semleges, a binaritástól teljesen különálló, vagy épp egyáltalán nincs nemük. Vannak olyan emberek is, akiknek neme nem állandó, hanem az idő folyamán változik. Forrás: transzblog.blogspot.com

Az interjúban Williams elmondja, hogy néha nőként, néha férfiként hivatkozik magára, mert ugyanannyira tartja magát maszkulinnak, mint femininnek.

 

Billy Dee Williams napjainkban

 

Nagyon gyengéd személyiség vagyok, és nem félek ezt megmutatni” – mondja az interjúban, majd később szóba kerül a Han Solo-film is, amelyben Donald Glover játszotta a fiatal Lando Calrissiant. Glover korábban azt nyilatkozta, hogy a karaktere pánszexuális, amire Williams az interjúban nagyon belelkesült, és annyit mondott, hogy az a kölyök zseniális.

Williams hosszú évek után tér vissza a Star Warsba, hiszen szerepel a hamarosan megjelenő Csillagok háborúja: Skywalker kora c. filmben, amellyel lezárják az 1977 óta tartó történetet, amelyben Lando Calrissian karakterének is fontos szerepe volt. Ettől függetlenül a színész nem erre a szerepére a legbüszkébb, hanem egy 1971-es tévéfilmre (Brian’s Song), ami két férfi szexmentes szerelméről szólt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin