Gasztro

Gasztro és wellness egyedülálló környezetben

Folyó vagy hegy, esetleg a város esti fényei? Melyikben gyönyörködnénk szívesen vacsora közben? Nehéz döntés ugyan, de mi lenne, ha nem is kellene választanunk? A Rudas Étterem és Bárban akár mindhármat láthatjuk egyszerre!

 

 

Nem sok helyen akad ilyen különleges kilátás, mondhatni, igazi ritkaságszámba megy. Éppen ezért már csak az elhelyezkedése miatt is megéri ellátogatni a Rudasba: pont a budai hegyek lábainál öleli körbe a természet, másik oldalán viszont a színes, élettel teli nagyváros megannyi lehetősége tárulkozik ki az ember előtt. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kényelmesen elhelyezkedünk az étteremhez tartozó gyógyfürdő panorámás medencéjében, majd pedig, miután „kiáztattuk” magunkból a mindennapok fáradalmait és kellően ellazultunk, megkoronázzuk a napot egy ízletes vacsorával az étterem teraszán. Persze, ha egyik étel sincs ínyünkre, még mindig ott a lehetőség, hogy egyedi ajánlatot kérjünk. Bármilyen fogást választunk, nem fogunk csalódni: a séf minden speciális igényt hatalmas szaktudással elégít ki, amellett, hogy a modern magyar és nemzetközi konyha ízei is visszaköszönnek a menükínálatban.

A Rudas Étterem és Bárnak nemcsak a környezete nyújt egyedi kilátást, hanem a belső kialakítása is legalább ugyanolyan gyönyörű. Egy elegáns, esztétikus, mégis modern helyre léphetünk be, amelynek – a terasza mellett – még az ablakaiból is egyedülálló panoráma nyílik a Dunára. Így a tetőtéri medencén és Aqua Báron túl az első emeleti étteremből kitekintve is gyönyörködhetünk a budapesti fényekben. Akár két személynek is tökéletes választás lehet egy randevúra, elvégre nincs is romantikusabb egy fürdőzéssel összevont vacsoránál, miközben a mellettük folydogáló Dunát figyelhetjük. Éppen ezért nagyszerű döntés, ha a Rudasba megyünk: az étterem a megújult étlap mellett különleges, egyedi, gasztro-wellness élménnyel egybekötött csomagajánlatokkal vár, melyekkel feldobhatjuk a hétköznapokat. Ha szeretnénk egész nap wellnessezni, úszni és szaunázni, ugyanakkor jól esne egy kellemes, ízletes ebéd vagy vacsora is, mindenképp böngésszük át a kedvezményes csomagokat.

Persze, nem csak párok számára ideális a Rudas: magán- és céges rendezvények lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Akár születésnapot, évfordulót ünnepelnénk, érettségi találkozót tartanánk vagy a kollégákkal ülnénk össze egy kis lazulásra, két különterem közül is választhatunk, melyek kék-fehér kialakítása és absztrakt fényei víz alatti élményt imitálnak. Ezek akár 60-80 vendég befogadására is alkalmasak, ha viszont inkább a szabadban rendeznénk összejövetelt, ott a lehetőség, hogy kibéreljük a 24 fős, félig fedett teraszt, vagy az ég alatt nyújtózkodó tetőteret, medencével együtt. Az étterem és a gyógyfürdő kedvező árkonstrukciót alakított ki, így a terembérlés során sem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.

De mi van akkor, ha pont több társaság egyszerre akar itt ünnepelni és a velük járó zaj zavarná a jó hangulatot? Aggodalomra semmi ok, az étterem gondolt a hangszigetelésre. Sőt, igényeinkhez mérten szabályozható légkondicionálást, audió hangrendszert, projektort, vetítővásznat, mikrofont és dinamikus LED világítást is biztosítanak. Sőt, ha nagyon sokan vagyunk, akár a fürdő teljes területe rendelkezésünkre áll.

 

 

Csoda ezek után, hogy a Rudas sikere a mai napig töretlen? Főleg, ha még azt is hozzátesszük, hogy a forrásvizet nemcsak a gyógyfürdő használja fel, hanem néhány ételnek és italnak is elengedhetetlen alapanyaga? Ez talán elsőre furcsán hangzik, ám a Juventus-forrás vize, mellyel a különleges fogások készülnek, mentes minden szennyeződéstől és semmivel nem kezelik, mielőtt felhasználnák. Ennek két előnye is van: egyrészt megőrzi értékes ásványi anyagait, másrészt olyan ízt kölcsönöz a Rudas Étterem ételeinek, amely semmi máshoz nem fogható. Ráadásul a legenda szerint, aki minél többször megízleli az ősi hagyományokon nyugvó forrás vizét, az hosszú időre megőrizheti fiatalosságát.

Mindezeknél több ok – világviszonylatban egyedülálló panoráma, kulináris élmény, személyre szabott ajánlatok, elegáns különtermek – talán nem is kell ahhoz, hogy ellátogassunk a Rudas Étterembe, egy utolsót azonban mégiscsak megemlítenénk: néhány évvel ezelőtt a thrillist.com összeállította a világ legszebb fürdőinek listáját és a Rudas az előkelő negyedik helyen végzett! Most már végképp nem lehet kifogásunk az ellen, hogy mi is részesei legyünk a Rudas által nyújtott, egyedi gasztro-wellness élménynek.

 

Kováts Rea

 

 

Rudas Restaurant & Bar
1013 Budapest, Döbrentei tér 9.
www.rudasrestaurant.hu
info@rudasrestaurant.hu
+36 20 538 2903
Nyitva minden nap: 11:00 – 22:00

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Bukta a pert a homofób aktivista, aki szerint a szivárványzászló vallási jelkép

Next post

Oroszországban betiltották a népszerű meleg honlapot