Színes

Gabriela Spanic, a telenovellák királynője

Hetek óta Gabriela Spanic-tól hangos a magyar sajtó, ugyanis a népszerű világsztár rövid időre Magyarországra költözött, hogy a Dancing with the Stars versenyzője lehessen. Gaby rengeteget gyakorol táncpartnerével, de rajongóira is mindig szakít időt, és igazán közvetlen, kedves velük. Elvarázsolja az embert, de nemcsak gyönyörű külsejével, hanem azzal a rengeteg pozitív energiával is, ami belőle árad.

 

Gabriela Spanic

 

A telenovellák királynőjével végre mi is találkozhattunk, itt tartózkodása alatt már rengeteg interjút adott, ám sok témával kapcsolatban mi kérdeztük először. A Humennek adott exkluzív interjújában a magyar és nemzetközi LMBTQ közösségről beszélgettünk, és azt is elárulta, hogy mi a véleménye az elfogadásról.

Olvastam, hogy a fiad, Gabito olyannyira megszerette Budapestet, hogy ide is akar költözni. Ez igaz? Neked mik a benyomásaid?

Igen, nagyon imádja a várost, szívesen élne itt, de ki nem? Budapest csodálatos hely, csodálatos emberekkel és gyönyörű épületekkel. Nagyon tetszik nekem az itteni kultúra, a gazdag történelmi múlt, az, hogy ennyire találékonyak a magyarok, a golyóstoll, a villanymotor, a karburátor mind magyarokhoz köthető, nagyon tiszteletreméltó és fontos emberek származnak Magyarországról. Az itt élő emberek tényleg nagyon intelligensek, kedvesek és szépek a tapasztalataim szerint. Egyszóval imádom ezt az országot és a magyar embereket.

Ha már Budapest és az emberek, tudom, hogy szívesen jótékonykodsz, a hajléktalanoknak is gyakran adakozol. Mit tapasztalsz Magyarországon, sokan vannak, akiknek szüksége van segítségre?

Én azt látom, hogy Magyarországon jó az életszínvonal, nagyon alacsony a bűnözési ráta. Fontos segíteni azokon az embereken, akik nálunk nehezebb helyzetbe kerültek, és valóban így van, szívesen jótékonykodom, viszont beszélni nem szeretek róla, nem szeretnék hivalkodónak tűnni.

December tizedikén lesz a szülinapod, akkor még Budapesten leszel? Hogyan fogod ünnepelni?

Még nem tudom, egyelőre semmi különleges tervem nincs. Valószínűleg napközben táncpróbám lesz, mert szinte minden nap próbákkal telik. Amikor nincs teendőm, akkor megpróbálom végre kipihenni magam.

A rengeteg próba mellett van időd kikapcsolódni?

Igen, az igaz, hogy az időm nagy részét a műsorra való felkészülés teszi ki, de imádom a fiamat, igyekszem minél több időt tölteni vele. Ha nem próbálok a partneremmel, Andreijel, akkor Gabitóval vagyok. Gabito most online tanul, Mexikóban minden iskola bezárt a vírus miatt. Főzni is nagyon szeretek, igazán kikapcsol, Gabito is szokott segíteni, de a konyha alapvetően az én birodalmam. Egyébként enni is imádok, mondjuk pont ezért is kell sokszor diétáznom, amit már kevésbé szeretek. A diétás ételek szörnyűek.

A magyar konyha minden, csak nem diétabarát. Azért gondolom, van már kedvenc magyar ételed.

Természetesen! A gulyásra nem tudok nemet mondani, annyira finom, otthon is rendszeresen csinálom. 2011-ben, amikor először itt jártam, el is vittem a receptet és azóta átformáltam, kicsit „Gabysabbá” tettem. Spanyolul jelent meg saját szakácskönyvem, abban szerepel is az a gulyásrecept, amiről beszélünk, sok más nemzetközi étel receptjével együtt, amiket az utazásaim során megszerettem. Természetesen azokat is átfűszereztem kicsit a saját ízlésem szerint. Gyakran látom vendégül a barátaimat is – egy-egy közös vacsoránál azokkal az emberekkel, akiket igazán szeretsz, nincs is jobb. Ők is imádják a Magyarországról hozott recepteket, mindig nagyon dicsérik, ha azokból készül valami.

 

 

Nagy támogatója vagy az LMBTQ közösségnek. Vannak már barátaid, ismerőseid az itteni közösségből?

Mindig is nagyon támogattam őket, természetesen vannak magyar meleg barátaim és nagyon szeretem őket. A meleg közösség nagyon támogató tud lenni, nagyon jó barátok, kiváló szakemberek. A meleg barátaim nagyon értenek a divathoz, tényleg minden értelemben csodálatosak.  Továbbá sokszor valódi királynőként kezelnek, a mexikói LMBTQ közösség már kétszer is megválasztott királynőjének például.

 Mi a véleményed az elfogadásról?

Ez az élet és a létezés része, különböző emberek léteznek, nem vagyunk egyformák. Én világosan és nyíltan beszélek erről a fiammal, számomra fontos, hogy kérdezhessen akár kényes témákról is. Szerintem az őszinteség minden emberi kapcsolat alapja. Nagyon nem szeretem a diszkriminációt és a xenofóbiát. Mindannyian emberi lények vagyunk, csak Isten ítélhet és ő minden gyermekét egyformán szereti. Különben miért teremttettünk volna ilyen sokszínűen? Szerintem szükség van ilyen témájú történetekre, hogy könnyebbe tudjunk beszélni ezekről a dolgokról.

Napjainkban nagyon sok gyűlölettel néz szembe a magyar és a nemzetközi LMBTQ közösség. Van valami pozitív üzeneted számukra?

Egyszer élünk, és ezt az életet jól kell élni, másokat pedig hagynunk kell úgy élni az életüket, ahogy akarják. Nagyon különböző dolog szabadon véleményt mondani és másokat sértegetni a véleményünkkel. Nem szabad egymást bántanunk, nem szabad hagyni, hogy mások elnyomjanak és bántsanak. Mindannyiunknak joga van a szabadsághoz. Kik vagyunk mi, hogy egymást korlátozzuk? Az LMBTQ emberek is úgy élnek, ahogy tudnak, és ők is csupán boldogok akarnak lenni, mint mindenki más.

Bernhardt Dániel

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb