ÉletmódPride

Futással az elfogadásért!

A Budapest Pride keretében rendhagyó programon vehetünk részt, ha június 26-án, vasárnap délután ellátogatunk a Margitszigetre.

A tavalyi év végén elindított RunForRights Hungary célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a nyitottság fontosságára, illetve az egyenlőtlen bánásmód hatásaira a környezetünkben a sport, futás szeretetén és gyakorlásán keresztül.

Hosszas, kemény munkának köszönhetően, az idei évben A Budapest Pride bemutatkozó programja keretében kerül megrendezésre a Fuss Velünk a Pride-on nevű esemény.

Sokan vagyunk ebben a színes világban, sokféle tapasztalattal és élethelyzettel, sokszor kirekesztve, méltánytalanul. Egy dolog biztos, mindenkit megilletnek a többségi társadalom tagjaival azonos jogok. Ezért fussunk együtt, hívjuk fel a figyelmet a magyar realitásban a jogaink egyenlőtlenségére, és küzdjünk ennek megváltoztatásáért. Hangsúlyozzuk a nyitottság fontosságát, hogy egy élhetőbb közösséget hozzunk létre ahol az elfogadás, a szeretet és maga az ember fontos, nem pedig a külsőségek. – mondta az esemény létrejöttének apropóján Soós Gábor, a futóverseny főszervezője.

13441793_10153812021228460_195395928_o

A futóverseny többek között olyan szervezetek is támogatják, mint az Atlasz Sportegyesület, Háttér Társaság, Amnesty International Magyarország, a Nyitottak Vagyunk közösség és a Humen Media

A verseny természetesen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között, amelyet megtehettek ITT a regisztrációs űrlap kitöltésével.

További információt pedig az esemény Facebook oldalán találtok.

Találkozzunk vasárnap délután a Margitszigeten!

Previous post

"Az emberek nagy része retteg mindentől, ami más" - interjúnk Steiner Kristóffal

Next post

Nemzeti emlékhely lesz a Stonewall Inn és környéke