Hírek

A Fülöp-szigetek elnöke az óvszer mellőzésére buzdít és maga demonstrálta, mi a baja vele

Nem kis munka árán, de sikerült minden korábbi megnyilvánulását alulmúlnia Rodrigo Duarte fülöp-szigeteki elnöknek, aki múlt héten hazatérő filippínó vendégmunkások előtt mondott beszédet. Köszöntője azon pontján, ahol az ország népességnövekedését ecsetelte, kitért az óvszerhasználat mellőzésének előnyeire.

Kerüljétek a gumit, nem kellemes” – javasolta a tömegnek, a nőknek pedig külön figyelmébe ajánlotta, hogy vannak ingyenesen elérhető, szájon át bevehető fogamzásgátló szerek is.

A több, mint 100 millió lakosú ország államfője maga is demonstrálta, miért tartja kellemetlennek az óvszerhasználatot. Kezébe vett egy kibontatlan nyalókát és a szájába vette. “Pórbáljátok meg így élvezni. Ugyanilyen az óvszer is.

Nem mindennapi pillanat: Rodrigo Duarte filippínó elnök bontatlan nyalókát vesz a szájába, ezzel is demonstrálva, miért kellemetlen az óvszerhasználat

Az elnök viselkedését rengeteg hazai és nemzetközi HIV/AIDS szervezet elítélte. A szigetországban évről évre nő a HIV fertőzöttek száma, 2010 és 2016 között 140 százalékkal – míg 2010-ben 4300 új esetet regisztráltak, addig hat évvel később ez a szám már 10500 volt.

Az óvszerhasználat terjedését nehezíti az is, hogy a Fülöp-szigetek lakossága erősen vallásos és a római katolikus egyház hosszú időn át igyekezett akadályozni a könnyebb hozzáférhetőséget.

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Először vett részt új-zélandi miniszterelnök pride felvonuláson

Next post

Kiderült, milyen gyakran szexelnek análisan a meleg férfiak