Hírek

A Fülöp-szigetek buzizó elnöke támogatni kezdte az azonos neműek házasságát

 

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke támogatni kezdte a házassági egyenlőséget. Korábbi megnyilatkozásai fényében ez minimum különös lépés tőle – mostanáig nem állt tőle távol a direkt buzizás sem. A gendertémát eddig a Nyugat ostorozására használta, amiért kritizálják a drog ellen folytatott brutális háborúját, ami gyakorlatilag az ország polgárainak önkényes gyilkolását jelenti.

Most hétvégén azonban szülővárosában, Davaóban az LMBTQ közösség képviselői előtt így beszélt:

“Támogatom az azonos neműek házasságát, ami a modern idők trendje. Ha ez boldoggá teszik magukat, akkor támogatom.”

Azt is elmesélte, hogy voltak meleg rokonai, és eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lehet biszexuálisnak lenni. A valószínűleg ugyancsak elképedt egybegyűltektől azt is kérte, jelöljenek képviselőt maguk közül, aki a kormány munkáját segítené LMBTQ ügyekben.

Duterte hirtelen pálfordulásának oka, hogy ezzel is bosszanthatja az országban nagy befolyással bíró katolikus egyházat. Az egyház ugyanis élesen bírálta az ártatlan életeket követelő, véres drogháborút. Hivatalba lépésekor jelentette be ugyanis az elnök, hogy kíméletlen küzdelmet indítanak a kábítószerhasználók ellen a Fülöp-szigeteken. Felhívása után elszabadult a pokol: egyes becslések szerint tízezres nagyságrendben végeztek ki vélt, vagy valós drogfogyasztókat, dílereket a rendőrök és az önjelölt igazságosztók, akiket nem vonnak felelősségre.

(Telegraph)

 

Previous post

Szeged környékén a leginkább LMBTQ-barátok a magyarok

Next post

Ombudsman: Nem tilthatók ki az LMBTQ szervezetek a közösségi terekből