Hírek

Francia miniszter coming outolt, hogy a homofóbia ellen küzdjön

Május 17-én, a homofóbia és transzfóbia elleni világnapon coming outolt a francia kormány tagja, Mounir Mahjoubi. A digitális ügyekért felelős miniszter a Twitteren osztotta meg gondolatait, előbújásával arra szeretne rávilágítani, hogy a homofóbiát a közösség láthatóságával lehet megállítani.

 

 

A marokkói gyökerű, 34 éves politikus úgy érzi, a homofóbia néha arra kényszeríti az LMBTQ közösség tagjait, hazudjanak, csak hogy elkerüljék a gyűlöletet és élhessék a saját életüket.

“A homofóbia olyan betegség, ami kikezdi a társadalmat, megszállja az iskolákat, mérgezi a családokat és elszakít barátokat”

 

A bevándorlók gyerekeként született Mahjoubi nagyon szegény körülmények között nőtt fel, és már korán megmutatkozott érdeklődése a technológiai szektor iránt. Megnyerte a fiatal feltalálók versenyét, egy internetszolgáltató már 16 éves korában állást kínált neki; miniszteri kinevezése előtt pedig a többek között az Air France, a Canal+ és az Evian márkák reklámügynökségének, a BETC digitális részlegének volt az ügyvezető igazgatója.

 

 

A Franceinfo rádiónak adott interjújában elmesélte, hogy a mindennapi életben jelen lévő homofóbiának következményei vannak, különösen a fiatalok számára.

“Úgy gondolom, fontos, hogy az LMBTQ személyek láthatóak legyenek, de azt is gondolom, hogy mindenkinek akkor kell ezt megtennie, amikor készen áll rá. Mindenkinek megvan a saját története, a saját kultúrája, a saját családja. Nem kell elvárnunk mindenkitől az előbújást, mindenki úgy irányítja az életét, ahogy ő szeretné.”

Mahjoubi a konyhaművészet szerelmese, szabadidejében elvégzett egy gasztronómiai kurzust, így már hivatalosan is képzett séfnek számít.

Franciaországban 2013-ban vált lehetővé az azonos nemű párok házassága, az ország ugyanakkor a felszín alatt bizonyos mértékig továbbra is homofób, egy év alatt 15 százalékkal nőttek a homofób indíttatású fizikai támadások az SOS Homophobie szervezet adati szerint.

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Drámakirály - Van valahol egy ország

Next post

Zene szombatra: Sóvárgás az ex után szintipop dallamokra