Életmód

Fotósorozat – Queer párok meséltek a pillanatról, amikor egymásba szerettek

Justin J. Wee fotográfus és újságíró mindig is romantikus típusnak tartotta magát – még ha a leghosszabb kapcsolata tizenkét hétig is tartott. Munkáját arra használja fel, hogy megértse mások tapasztalatait, élményeit és képeivel elmondhassa mindazt, amit nem tud szavakba önteni. A romantika és a szerelem szerinte pontosan ilyenek. Éppen ezért döntött úgy, hogy kilenc queer pár fényképével és történetével próbálja megérteni, milyen is a szerelem.

 

Brandon és Will

 

Will: „Szerintem akkor szerettem bele, amikor az Electric Zoo fesztiválon kicsit becsiccsentett, és én tartottam őt a színpad előtt. Mind a ketten annyira szabadnak éreztük magunkat. Akkor igazi eksztatikus örömet éreztem.”

 

Beau és Josh

 

Beau: „Amikor először találkoztam Josh-sal, éppen egy állásinterjún voltam, és ő tette fel a kérdéseket. Olyan volt, akár egy első randi. Amikor megtetszik valaki, mindig a közelében akarsz lenni, és a közös munkánk során jobban megismertük egymást.”

 

Bruce és Ying

 

Ying: „Egyrészt azért szerettem bele Bruce-ba, mert olyan türelmes volt velem. Nem voltam biztos, hogy készen állok egy komoly kapcsolatra, de ő várt rám. Mind a ketten könnyedén feltárjuk az érzelmeinket, és szerintem ez a legfontosabb egy kapcsolatban.”

 

Cleo és Lo

 

Cleo: „Egyáltalán nem kerestem kapcsolatot, amikor találkoztunk, de emlékszem, hogy már az első randinkon valamiféle kellemes érzés járt át. Lo sosem kényszerített rá, hogy az legyek, aki nem vagyok, vagy változtassak az elvárásaimon. Olyan volt, mintha a szívét tenyerén kínálta volna fel számomra. Egyik reggel, amikor Lo a zuhany alatt énekelt, éreztem valamit és azt mondtam: Azt szeretném, hogy ez az ember lássa az egész énemet.”

 

Jari és Corey

Jari: „Öt éve voltunk legjobb barátok, és mindenki azt hitte, hogy együtt vagyunk. Azon a nyáron mielőtt elkezdtünk randizni, együtt feküdtünk a strandon, és amikor Corey visszament az iskolába, búcsúzóul megcsókolt. Egész félév alatt csakis arra a csókra tudtam gondolni.”

 

Johanna és Amy

 

Johanna: „Amy és én a pride-on találkoztunk, és az első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös hangot. Ezután rengeteget beszéltünk telefonon, sokszor már egymás hangjára aludtunk el. Először nem értettem ezt az érzést, de lassan ráébredtem, mi történik. Pár hónappal később, amikor ő aludt el elsőként telefonálás közben, arra gondoltam: Oké, azt hiszem, kezdek beleszeretni Amybe.”

 

Mar és Mim

 

Mim: „Szerintem a pillanat, amikor egymásba szerettünk az volt, amikor Mar ágyán feküdtem és ő arra kért, hogy csukjam be a szemem. Aztán Mar elkezdett műszirmokat dobálni rám és az ágyra, és amikor kinyitottam a szemem, a szirmok teljesen beborítottak mindent. Az egyik a mai napig a telefontokomban van.”

 

Stephen és Mitchell

 

Mitchell: „Egy bulizással töltött éjszaka után Stephen nálam aludt, de amikor ráugrott az ágyamra, véletlenül lerúgta az éjjeliszekrényen lévő vizet. Nagyon zavarba jött, de együtt összetakarítottuk. Néhány nappal később, amikor a hamutálcát akartam kiüríteni, észrevettem egy pohár vizet az éjjeliszekrényen. Máris hiányozni kezdett, és az volt a pillanat, amikor tudtam, hogy szeretem őt.”

 

Jess és Thomas

 

Jess: „Egy közös barátunk próbált összehozni minket, mondván, hogy Thomas remek ember, romantikus, talán kissé túl romantikus is, hiszen Halak. De éppen akkor ért véget egy borzasztó kapcsolatom, és az időzítés nem volt a legjobb. Az előző kapcsolatom megkérdőjelezte bennem, hogy egyáltalán tudom-e milyen is az, amikor szerelmes az ember. Hónapokkal később jöttem rá, hogy szerelmes vagyok, és akkor már az egész nem is a tűzijátékokról szólt, hanem arról, hogy megengedjem magamnak a szerelmet. Mert már az elejétől kezdve tudtam, hogy szerelmes leszek Thomaszba, csak időre volt szükségem, hogy megengedjem magamnak ezt az érzést.”

 

 

 

Previous post

Meleg gospel énekes bújt elő Ruandában

Next post

Kiakadt Troye Sivan, miután egy újságíró megkérdezte, hogy aktív, vagy passzív-e