Hírek

Fotósorozat – Ilyen volt az idei Tokió Pride

Bár Japán szépen lassan halad az LMBT-közösséget érintő teljes jogegyenlőség útján, hosszú még az út, amelyet be kell járnia. Nem véletlen, hogy az idei Tokió Szivárvány Pride, Fesztivál és Felvonulás szlogenje a „Változás” lett.

Azt hittem, semmi nem változik. De lépésről-lépésre a dolgok változni kezdtek. Tegyünk együtt egy közös jövőért, ahol mindenkit önmagáért tisztelnek, függetlenül szexualitásától” – olvasható az egyik szórólapon.

A távol-keleti ország több városában is elismerik az azonos nemű párok házasságát, azonban országos törvény még nem született ezzel kapcsolatban. Interjúnk egy fiatal japán leszbikus lánnyal arról, milyen élmény volt számára másként felnőni és milyen ma LMBT-emberként Japánban élni, ide kattintva olvasható.

És az ízelítő videók (az első kettőre kattintva videóként elindulnak) és képek előtt nem mehetünk el említés nélkül a hatvanas évek óta megrendezésre kerülő Péniszfesztivál mellett sem, amely bár nem LMBT-rendezvén, de legalább marha jópofa.

🌈🌈🌈 #東京レインボープライド #TRP2017 #渋谷 #パレード #レインボーパレード #outinjapan #清貴 #shibuya

清貴 / KIYOTAKA (@kiyokiyotaka) által megosztott bejegyzés,

レインボーパレード、募金をして下さった皆様、ありがとうございました! 皆様の募金で、来年もパレードを続ける事ができます。 ご来場くださったみなさまもありがとうございました😊 年々規模が大きくなってるこのパレード。 難しく考えるより、在ることを知る機会として大きな機能があると思いますが、ひとまずなんか楽しかった!と思たらそれでいいんじゃないかなぁと思います。 後は人と人の繋がりの中で分かるところは解り合えたらいいと思うのです。 スタッフの皆さんも大変だったとおもいますが、お疲れ様でした! ありがとうございました! #レインボーパレード #lgbt #ゲイパレード #tokyorainbowpride #trp2017 #東京レインボープライド #lesbian #gay #bisexual #trancesexual #レズビアン #ゲイ #バイセクシャル #トランスセクシャル #dragqueen #ドラァグクイーン #代々木公園

LIL’GRAND-BITCH (@lilgrandbitch) által megosztott bejegyzés,

今年もカラフルで愉快な仲間たちと一緒にすごせた、しあわせな時間でした😊 #happypride #trp2017 #makelovenotwalls

増原裕子 (株)トロワ・クルール (@ataeru_onna) által megosztott bejegyzés,

h

Európai nagykövetek a japán LMBT-közösségért

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin