Kultúra

Folytatást kap a Kszi, Simon az eredeti karakterekkel

 

A 2018-as Kszi, Simon (Love, Simon) című romantikus vígjátékot bizonyára senkinek sem kell bemutatni. A biztonság kedvéért röviden azoknak, akik esetleg nem látták. – A fiatal Simon Spier (Nick Robinson) hatalmas terhet cipel: családja, barátai és osztálytársai sem tudják róla, hogy meleg. Amikor beleszeret egy Blue nevű fiúba, akad egy óriási problémája – fogalma sincs, ki lehet az a titokzatos srác, akivel csak az interneten, levelekben tartja a kapcsolatot.

 

 

A filmet az a Greg Berlanti rendezte, akinek nevéhez producerként számos sikerdarab fűződik, például az ezredfordulón nálunk is nagyon népszerű Dawson és a haverok, vagy a közelmúltban futó Arrow és Riverdale című sorozatok – civilben pedig a volt focista, Robbie Rogers férje, akivel 2017 decemberben házasodtak össze.

A nagy sikerű film alapjául Becky Albertalli magyarul is megjelent Simon és a Homo sapiens-lobbi című regénye szolgált, és Albertalli civilben ugyanúgy pszichológus és kétgyermekes anyuka, mint a regény/film karaktere. A Simon után a folytatást is megírta Leah on the Offbeat címmel, de ez már nem látott magyarul napvilágot.

Júniusban pedig érkezik a trilógiává bővülő regényfolyam harmadik kötete Love, Creekwood címmel. Ebben Albertalli a korábbi könyvek karaktereinek életét követi az egyetem első évében. Az írónő erről jó adag öniróniával számolt be a Twitteren.

“Én, szó szerint évekig: itt a Simonverzum vége. Nem lesz több folytatás. Soha.

Én, most: A Love, Creekwod, a Simonverzum novelláskötete 2020. június 30-án jelenik meg a Balzer and Bray kiadó gondozásában könyv, e-book és hangoskönyv formájában.”

 

 

Azt még nem tudja Albertalli, hogy a könyve vajon nemzetközi forgalmazásba is kerül-e. A kötet a Leah on the Offbeat történései után, de az új spin-off sorozat, a tévés Love, Victor előtt játszódik. És ha esetleg bárki fejében megfordulna, hogy 37 évesen csupán a haszon kedvéért írta meg Albertalli a sorrendben hetedik regényét, akkor az téved.

Az írónő ugyanis bejelentette, hogy az angol nyelvű kiadások teljes bevételével a The Trevor Projectet támogatja – ez a világ legnagyobb olyan nonprofit szervezete, amely öngyilkosság-megelőzéssel foglalkozik az LMBTQ fiatalokra fókuszálva.

 

 

“Iszonyatosan ijesztő” Hollywoodban előbújni a Kszi, Simon színésznője szerint

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin