Hírek

Folyosói ülősztrájkkal tiltakoztak a diákok meleg tanáraik kirúgása ellen

Hatalmas felháborodást váltott ki a diákok körében a Seattle-i John F. Kennedy Katolikus Középiskolában, amikor tudomást szereztek róla, hogy két tanáruk is “önként felmondott” – gyanítják ugyanis, hogy döntésük mögött semmi önkéntesség nem áll, hanem az iskola vezetése kényszerítette őket, amiért azonos nemű párral élnek házasságban.

 

Jelenet az ülősztrájkból

 

Mint látható a diákok megtöltötték a folyosót, tiltakozásuk jeléül többen táblákat is készítettek.

 

 

“Meleg vagyok Mi a következő? Kicsapnak?”

 

A múlt hétvége folyamán valaki egy szivárványzászlót is kiakasztott az iskola épületére, azonban hamar eltávolításra került. A tiltakozásnak további adalékot adott, hogy kedd estére a szülők egy csoportja is beszállt: a Seattle-i püspökség épülete elé vonultak.

Kérdéses, hogy az iskola vezetése enged e a nyomásnak. A tanárokkal kötött sablon munkaszerződésben ugyanis az áll, hogy amennyiben annak “életstílusa nem összeegyeztethető a katolikus erkölcsi értékekkel, vagy magatartása eltér a katolikus tanítástól“, úgy elbocsátható.

Tekintettel arra, hogy a két tanár, Paul Danforth és Michelle Beattie munkanélküli lett, a diákok a tiltakozás mellett adománygyűjtést is szerveznek szeretett pedagógusaik részére.

 

hirdetés
Previous post

Tegnap éjjel egy főre olvadt a nyíltan meleg kormányfők névsora

Next post

Donald Trump örül a meleg pasikról szóló, bollywoodi romantikus vígjátéknak